wrapper

Градске вести

ПОВОЉНО ПОСЛОВНО ОКРУЖЕЊЕ ДОПРИНОСИ ПРОШИРЕЊУ ПОСЛОВАЊА ПРЕДУЗЕТНИКА

Представници Кабинета градоначелника Лесковца данас су посетили фирму „Extreme Car Wash“ поводом отварања нове самоуслужне перионице у насељу „Дубочица“ у улици Алексе Ненадовића.

Опширније...

ГЕСТ ПОДРШКЕ ЗА ВУКОВЦЕ ГРАДА ЛЕСКОВЦА

Праксу града Лесковца да сваке године путовањем Србијом награђује матуранте средњих школа носиоце дипломе Вук Стефановић Караџић је, нажалост, ове године прекинула пандемија вируса корона. Како је здравље деце и свих становника на првом месту градском руководству на јучерашњој седници Градског већа одлучено је да новац испланиран за наградну ексурзију буде уплаћен свим „Вуковцима“ лесковачких средњих школа.

Опширније...

УРЕЂЕЊЕ И ЧИШЋЕЊЕ КВАНТАШКЕ ПИЈАЦЕ

У току ове недеље је ЈКП „Комуналац“ у сарадњи са запосленима на пословнима одржавања хигијене ЈП „Пијаца“ очистило и дезинфиковало простор кванташке и сточне пијаце на простору Бунибродске ливаде.

Опширније...

ИСПЛАЋЕНА ПРВА РАТА ЗА ПРОЈЕКТЕ ИЗ ОБЛАСТИ КУЛТУРЕ

Након јучерашње поделе уговора за финансирање и суфинансирање пројеката из области културе, као што је и обећано, данас је исплаћена прва рата, односно 60% од укупног износа за пројекте из ове области, тачније 5.820.000 динара.

Подсетимо, јуче је градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић поделио 42 уговора за финансирање и суфинансирање пројеката из области културе у укупној вредности од 9.900.000 динара.

Опширније...

ДОНАЦИЈА ВРЕДНА 350.000 ДИНАРА ЗА ЗДРАВСТВЕНЕ ИНСТИТУЦИЈЕ И ЦСР

Хуманитарна организација „Хисарски шампиони“ данас је уручила донацију у виду постељина и јастука за Општу болницу и Дом здравља Лесковац, као 10 ауто седишта за децу и 20 поклон пакета за новорођенчад, заштитне опреме која је намењена Центру за социјални рад. Вредност ове донације је 350.000 динара.

Опширније...

ПОДЕЉЕНИ УГОВОРИ О РЕАЛИЗАЦИЈИ ПРОГРАМА И ПРОЈЕКАТА ИЗ ОБЛАСТИ КУЛТУРЕ

Уз поштавање свих прописаних мера, биоскоп Лесковачког културног центра кренуо је са радом, током прошле недеље отпочела је нова сезона лесковачког позоришта представом „Ако се пробудиш, или као да је важно“, завршен је фестивал СТРИНГС концертом виртуоза на гитари Влатка Стефановског, у петак нас очекује почетак филмског фестивала ЛИФФЕ, отворена је нова стална поставка у Народном музеју под називом „Лесковац – Српски Манчестер (1878-1941)“, која чека све заинтересоване посетиоце, а у току је и снимање филма о златном добу Лесковца под називом „Било једном у Србији“.

Опширније...

ЛЕСКОВЧАНИ И ГРАДОНАЧЕЛНИК ЦВЕТАНОВИЋ ПОДРЖАЛИ ДАН БЕЗ АУТОМОБИЛА

У данашњим вестима Прве телевизије приказано је укључење из Лесковца.

Опширније...

ПРИЛОГ О ПУТУ ЛЕСКОВАЦ-ВЛАСОТИНЦЕ НА РТС-У

Прилог о радовима на путу Лесковац - Власотинце приказан је на Радио телевизији Србије у емисији Ово је Србија.

Опширније...

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПО 3. ПУТ ПОДРЖАО ДАН БЕЗ АУТОМОБИЛА

У оквиру Европске недеље мобилности која се одржава од 16. до 22. септембра у циљу скретања пажње на важност смањења загађености ваздуха, широм Србије, уз подршку Сталне конференције градова и општина, данас је обележен „Дан без аутомобила у градовима и општинама“.

Опширније...

СУТРА ДАН БЕЗ АУТОМОБИЛА У ЛЕСКОВЦУ

Град Лесковац ће и ове године узети учешће у акцији „Дан без аутомобила у градовима и општинама“ која се сваке године организује у оквиру Европске недеље мобилности од 16. до 22. септембра.

Опширније...

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија