wrapper

Градске вести

МЕЂУНАРОДНИ ДАН ПОРОДИЦЕ

Генерална скупштина Уједињених нација је 15. мај прогласила Светским даном породицe, који је први пут уприличен 1994. године под слоганом „Да породични живот не чине ствари него срдачни односи родитеља и деце“.

Опширније...

РЕХАБИЛИТАЦИЈА КОЛОВОЗА У УЛИЦИ ПАНА ЂУКИЋА

У оквиру редовног одржавања путева у граду Лесковцу тренутно се врши рехабилитација коловоза у улици Пана Ђукића од раскрснице са улицом Стојана Љубића до раскрснице са улицом Лесковачког округа.

Опширније...

ВАЛОРИЗАЦИЈА И ПОВЕЋАЊЕ ПРЕПОЗНАТЉИВОСТИ ТУРИСТИЧКОГ ПОТЕНЦИЈАЛА ГРАДА ЛЕСКОВЦА И ОПШТИНЕ БОЈНИК КРОЗ РЕГИОНАЛНИ ГИС ПОРТАЛ

Град Лесковац и општина Бојник су уз подршку Европске уније у партнерству са Владом Републике Србије, преко програма ЕУ ПРО, реализовали пројекат ''Валоризација и повећање препознатљивости туристичког потенцијала Града Лесковца и општине Бојник кроз регионални ГИС портал'', који треба да развојем регионалног географског информационог система (ГИС) допринесе већој препознатљивости туристичког потенцијала обе локалне самоуправе. Укупна вредност пројекта је 88.190 евра. Европска унија је подржала пројекат са 74.900 евра, док је Град Лесковац учествовао у суфинансирању са 13.230 евра.

Опширније...

РАЗГОВОР СА ГРАДОНАЧЕЛНИКОМ ЛЕСКОВЦА СА ПРВЕ ТВ БИЋЕ ЕМИТОВАН НА СВИМ ЛОКАЛНИМ ТЕЛЕВИЗИЈАМА

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић провео је један радни дан са екипом телевизије Прва. 

Опширније...

ПРИЈЕМ ЗА МЛАДЕ СПОРТИСТЕ

Данас је у Свечаној сали града Лесковца уприличен пријем за чланове Атлетског клуба „Дубочица“ и Пливачких клубова „Лесковац“ и „Дубочица“ који редовно освајају бројне медаље на републичким и међународним такмичењима. У име градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића присутнима се обратила заменица Ана Јанковић Стојановић:

Опширније...

ПРИЛОГ О ГРАДОНАЧЕЛНИКУ ЛЕСКОВЦА У ЕМИСИЈИ ЕКСПЛОЗИВ

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић провео је свој радни дан са екипом телевизије Прва.

Опширније...

МЕЂУНАРОДНИ ДАН МЕДИЦИНСКИХ СЕСТАРА И ТЕХНИЧАРА

По дефиницији СЗО професионално подручје рада медицинских сестара је у пружању помоћи појединцу, групи или заједници када њима недостаје снага, воља или знање.

Опширније...

ФРИЖИДЕР ЗА ЧУВАЊЕ ФАЈЗЕР ВАКЦИНЕ ДОНАЦИЈА ЗАВОДУ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ЛЕСКОВАЦ

Заводу за јавно здравље Лесковац Влада Републике Србије донирала је фрижидер за чување Фајзер вакцине против заразне болести Ковид-19 вредности 15.000 евра.

Опширније...

ГРАДОНАЧЕЛНИК ЦВЕТАНОВИЋ ПРИСУСТВОВАО ДОДЕЛИ ПРИЗНАЊА ИСТАКНУТИМ ЛИЧНОСТИМА ИЗ ЈАВНОГ ЖИВОТА

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић и директор Туристичке организације Лесковац Небојша Коцић су јуче у Епик Ивент центру присуствовали додели признања истакнутим женама и мушкарцима из јавног, привредног и друштвеног живота на церемонији „Дама и џентлемен године“.

Опширније...

ИСПЛАЋЕНА ПОМОЋ КОРИСНИЦИМА ЦЗСР И СРЕДСТВА ЗА ФИНАНСИРАЊЕ АКТИВНОСТИ ПОЛИТИЧКИХ ПАРТИЈА

Данас је из буџета Града Лесковца исплаћена сума од 915.498 динара која је намењена корисницима Центра за социјални рад на основу Одлуке о социјалној заштити грађана на територији града Лесковца. У питању је редовно издвајање из градске касе које се измирује у прописаном временском року сваког месеца.

На основу Закона о финансирању политичких активности, политичким партијама на територији града Лесковца је данас такође исплаћен новац који се сваког месеца исплаћује за покривање трошкова рада истих.

Опширније...

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија