wrapper

Градске вести

ПОДРШКА АКЦИЈИ ЧЕП ЗА ХЕНДИКЕП

„Чеп за хендикеп“ је грађанска инцијатива покренута са циљем унапређења положаја особа са инвалидитом. Већ деценију ова организација прикупља чепове са пластичних флаша, које затим продаје компанијама које се баве рециклажом тврде пластике. За добијени новац особама са инвалидитетом купују се нова или половна ортопедска помагала.

Опширније...

ЗАВРШАВАЈУ СЕ РАДОВИ У УЛИЦИ 9 ЈУГОВИЋА

Градоначелник Лесковаца др сци. мед. Горан Цветановић је данас обишао завршне радове на реконструкцији улице 9 Југовића у дужини од 761 метра и вредности 38 милиона динара.

Опширније...

ДР ЛИДИЈА ДИМИТРИЈЕВИЋ У ПРЕДСЕДНИШТВУ НАЛЕД-ОВОГ САВЕЗА ЗА ЗДРАВСТВО

На конститутивној седници Савеза за здравство, једног од радних тела које функционише у оквиру Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД), за члана председништва из редова локалних самуправа изабрана је заменица градоначелника Лесковца, др Лидија Димитријевић.

Опширније...

ОДРЖАНА 18. КРОМПИРИЈАДА

Данас је у Дому културе у Печењевцу одржана 18. по реду манифестација Кромпиријада.

Опширније...

ОДРЖАН МЕЂУНАРОДНИ РАДНИ СЕМИНАР "ФРАНЦУСКА - БАЛКАН" У ДИЖОНУ

Члан Градског већа града Лесковца Жарко Богатиновић, заједно са Сањом Туцаковић, чланицом Већа Крагујевца и Миланом Чавићем, председником Скупштине општине Бачка Паланка, у својству победника такмичења Екоопштина и представника Сталне конференције градова и општина, учествовали су на скупу Француска–Балкан–Европа, који се одржао у француском граду Дижону. Тема скупа биле су европске перспективе Западног Балкана и сарадња локалних и регионалних власти, а на позив града Дижона, амбасаде Француске у Београду и Министарства за европске и спољне послове Француске.

Опширније...

РЕДОВНЕ ИСПЛАТЕ ИЗ БУЏЕТА ГРАДА

У оквиру редовних исплата из буџета града Лесковца данас је укупно исплаћено 4.894.639 динара за област образовања, социјалне заштите, пољопривреде.

Опширније...

СТЕФАН МИЛЕНКОВИЋ И АМОРОЗО ОДУШЕВИЛИ ЛЕСКОВЧАНЕ

Камерни оркестар Аморозо већ 20 година оплемењује културну сцену Лесковца. Својим наступима, на којима изводи ремек-дела уметничке музике, задовољава и најистанчанији укус многобројних поштовалаца класичне музике. У препуној сали Народног позоришта Лесковац је тим поводом одржан и концерт Стефана Миленковића, чувеног виртуоза на виолини.

Опширније...

ТРАДИЦИОНАЛНИ ПРИЈЕМ ПОВОДОМ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

У Свечаној сали града Лесковца данас је поводом Међународног дана особа са инвалидитетом организован традиционални пријем за представнике различитих удружења особа са инвалидитетом са територије града Лесковца. На пријему се двадесетак представника десет удружења из области социјалне заштите сусрело са министром за рад, борачка и социјална питања Николом Селаковићем, који данас борави у Лесковцу и градоначелником Лесковца др сци. мед. Гораном Цветановићем.

Опширније...

МИНИСТАР СЕЛАКОВИЋ И ГРАДОНАЧЕЛНИК ЦВЕТАНОВИЋ ПОСЕТИЛИ ИЗЛОЖБУ УДРУЖЕЊА ЗА ПОМОЋ МНРО

Након обиласка СРЦ Дубочица министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић и градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић су посетили изложбу ликовних радова Удружења за помоћ МНРО и корисника Дневног боравка дуга под називом „Сањајмо боје, није важно да л’ су моје или твоје“ у холу Лесковачког културног центра.

Опширније...

ПРИЈЕМ ЗА СТЕФАНА МИЛЕНКОВИЋА И КАМЕРНИ ОРКЕСТАР АМОРОЗО

Данас је у Свечаној сали града Лесковца одржан пријем за једног од најпознатијих виртуоза на виолини Стефана Миленковића и камерни оркестар Аморозо, све поводом 20 година постојања и успешног рада овог камерног оркестра и концерта који се одржава истог дана. Организовани пријем је својим присуством увеличао и министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Никола Селаковић.

Опширније...

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија