wrapper

Градске вести

СЛАВА И ОСВЕШТЕЊЕ ЈАШУЊСКИХ МАНАСТИРА

Светом архијерејском литургијом коју је служио владика нишки господин Арсеније са лесковачким свештенством и сечењем славског колача у присуству великог броја грађана Лесковца и околине манастир Светог Јована у Јашуњи обележио је своју славу. Слави је присуствовала и заменица градоначелника др Лидија Димитијевић, која је у име градоначелника Цветановића поздравила све и пренела честитке поводом овог великог празника.

Опширније...

ГРАДОНАЧЕЛНИК ЦВЕТАНОВИЋ У БРИСЕЛУ НА САСТАНКУ ЗКО КОМИТЕТА РЕГИОНА ЕУ И РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Делегација Републике Србије борави у Бриселу поводом седмог Дана проширења Европске Уније и десетог састанка Заједничког консултативног одбора Комитета региона Европске уније и Републике Србије (ЗКО). Теме састанка су „Локалне и регионалне власти у процесу приступања Србије ЕУ“ и „Учешће младих на локалном нивоу“, а испред наше делегације о положају и улози локалне самоуправе у процесу приступања говорио је др сци. мед. Горан Цветановић, градоначелник Лесковца, председник Сталне конференције градова и општина и председник Мреже асоцијација локалних самоуправа Југоисточне Европе (НАЛАС). Градоначелник је током излагања дао краћи осврт са локалног нивоа на изузетно важан процес придруживања наше земље Европској унији и истакао:

Опширније...

СУЗБИЈАЊЕ ЛАРВИ И ОДРАСЛИХ ФОРМИ КОМАРАЦА ЗАМАГЉИВАЊЕМ

Градска управа града Лесковца, Одељење за заштиту животне средине обавештава грађане и Пчеларска друштва да ће се вршити сузбијање ларви комараца стајаћих вода, канала и бара и сузбијање одраслих форми комараца замагљивањем, по утврђеној маршрути, а у оквиру Акције системске дератизације и дезинсекције на територији града Лесковца.

Опширније...

ВЕЧЕРАС ПОЧИЊЕ 16. ЛЕСКОВАЧКИ КАРНЕВАЛ

У оквиру шеснаестог КАРНЕВАЛА ЛЕСКОВАЦ, који ће ове године трајати четири дана, од данас, 06. до 09. јула, приредиће се неколико туристичко-забавних манифестација: Дечји карневал, Карневал кућних љубимаца, Карневал ватре, Карневал face & body painting, потом велики Дечји маскенбал, избор принцезе карневала и као круна, ВЕЛИКИ МЕЂУНАРОДНИ КАРНЕВАЛ, где се очекује учешће тридесетак група из земље и иностранства.

Опширније...

ИСПЛАТА ЕПС-У НА ИМЕ ОСВЕТЉЕЊА НЕКОЛИКО ЛЕСКОВАЧКИХ СЕЛА

Из буџета града Лесковца данас је исплаћена сума у износу од 356.144 динара према ЕПС-у и то за следеће услуге:

-прикључак осветљења у село Бабичко,
-прикључак осветљења у засеоку Бара,
-прикључак за спортски терен Доња Локошница,
-издавање услова за стадион Дубочица.

На овај начин град Лесковац измирује све обавезе на време, показује транспарентност и реализује планиране активности за текућу годину.

Опширније...

У СУБОТУ ПОЧИЊЕ ГРДЕЛИЧКО ЛЕТО

У суботу, 9. јула 2022. године, почиње Грделичко лето. На отварању ове манифестације очекује нас концерт чувеног Мирослава Илића са почетком од 21 час, док у наредним данима трајања Грделичког лета сви посетиоци могу уживати у концерту групе Кербер (10.7.), затим Бојана Маровића (22.7.), као  у традиционалним манифестацијама попут Грделичке регате и Мото скупа који су планирани за 16. јул. 

Покровитељ ове манифестације је град Лесковац, а организатор Дом културе Грделица.

Опширније...

НИНА СТАНИСАВЉЕВИЋ ОСВОЈИЛА ЗЛАТО НА МЕДИТЕРАНСКИМ ИГРАМА У ОРАНУ

Талентована млада пливачица из Лесковца, освојила је златну медаљу на 19. Медитеранским играма у Орану. Нина има само осамнаест година, а већ је проглашена за најбољу пливачицу Србије, с обзиром да је на последње одржаном Првенству Србије освојила укупно шест златних медаља.

Опширније...

ЗАВРШЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА ТРОТОАРА У УЛИЦИ МОШЕ ПИЈАДЕ

Данас је одржана конференција за медије у улици Моше Пијаде где су радови на уређењу тротоарских површина за које је из буџета града издвојено 9,9 милиона динара. Извођач радова је АБ Коп из Власотинца, а радови су изведене на основу пројекта који је израдило јавно предузеће „Урбанизам и изградња“ у складу са планским документом.

Опширније...

ПОСТАВЉЕН КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА ИЗГРАДЊУ ПРВЕ ХРИШЋАНСКЕ РОМСКЕ ЦРКВЕ

Данас је у насељу Славко Златановић постављен камен темељац за изградњу прве хришћанске ромске цркве од стране градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића и старешине њихове цркве, пастора Селима Алијевића.

Опширније...

АКЦИЈА ЧИШЋЕЊА НА ПУТУ ДО ЈАШУЊСКИХ МАНАСТИРА

Одељење за заштиту животне средине Градске управе града Лесковца, у сарадњи са ЈКП "Комуналац" , Одељењем комуналне полиције и компанијом PWW, почело је данас
акцију уклањања ниског и високог растиња покрај пута до Јашуњским манастирима.

Ова акција укључује и уклањање дивље депоније као и уређење банкина и јаркова поред пута који води од мостана Морави ка Јашуњским манастирима.

Опширније...

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија