wrapper

Градске вести

ДАНАС ЈЕ СВЕТСКИ ДАН ПРАВА ДЕТЕТА

Данас се широм света обележава Светски дан права детета које је установљен 20. новембра 1954. у Генералној скупштини Уједињених нација с циљем да се скрене пажња јавности на све обавезе које друштво има према деци, као и на најважније проблеме са којима се деца суочавају. Пет година касније, 20. новембра 1959. Уједињене нације су усвојиле Декларацију о правима детета, а 30 година потом и Конвенцију о правима детета, које је и Србија прихватила. Основни принципи Конвенције су право на живот, опстанак и развој, најбољи интерес детета, право на партиципају, као и право на недискриминацију.

Опширније...

ГОРДОНОВА ЕЛЕКТРОНСКА КАПСУЛА У ЛЕСКОВЦУ

Гордонова електронска капсула је електро-медицински уређај на бази емитовања контролисаних електрона која елиминише све слободне радикале у телу и покреће процес регенерације ћелија.

О иновативној машини је говорио Ненад Јанићевић из компаније Gordon's Innovations из Ниша на отварању велнес центра „Колумбо“ у Елу центру.

Опширније...

ПОШУМЉАВАЊЕ ЈАВНЕ ЗЕЛЕНЕ ПОВРШИНЕ СПОМЕН ПАРК И ЗОНЕ ЗЕЛЕНИЛА

Данас је Одељење за заштиту животне средине започело са спровођењем акције пошумљавања јавне зелене површине Спомен парк и зоне зеленила за шта је издвојено око милион динара.

У оквиру ове акције биће засађено 180 дрворедних садница јавора, јасена, црног бора и храста, садница старих 7 година.

Опширније...

ГРАДОНАЧЕЛНИК ЧЕСТИТА АРАНЂЕЛОВДАН

Православни верници обележавају Сабор светог арханђела Михаила, у народу познат као Аранђеловдан.

Свим верницима који вечерас и сутра славе крсну славу желим да са најдражима у миру, слози и љубави проведу овај празник.

 

градоначелник Лесковца

др Горан Цветановић

Опширније...

ГРАДОНАЧЕЛНИК ЛЕСКОВЦА ДР ГОРАН ЦВЕТАНОВИЋ ВЕЧЕРАС У ЕМИСИЈИ „ГРАДСКЕ ТЕМЕ“ НА СТУДИЈУ Б

Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић вечерас је гост емисије „Градске теме“ на Студију Б.

Опширније...

ПОДРШКА СКГО У ПОСТУПКУ ЛЕГАЛИЗАЦИЈЕ ОБЈЕКАТА У РОМСКИМ НАСЕЉИМА У ЛЕСКОВЦУ

Споразумом о сарадњи закљученим између Сталне конверенције градова и општина, СКГО и Града Лесковца од 5.11.2019. године започела је реализација Компоненте Програма – Подршка у легализацији стамбених јединица, изради урбанистичких планова и техничке документације за подстандардна ромска насеља.

Опширније...

УСВОЈЕНА ОДЛУКА О УСПОСТАВЉАЊУ САРАДЊЕ ОПШТИНЕ ВРАЧАР И ГРАДА ЛЕСКОВЦА

Градско веће Града Лесковца данас је усвојило одлуку о успостављању Сарадње између градске Општине Врачар и Града Лесковца.

Опширније...

АКЦИЈА "ЗАСАДИ ДРВО" И РЕКОНСТРУИСАНА ОГРАДА У ШОСО "11. ОКТОБАР"

Реконструкција ограде Школе за основно и средње образовање „11. октобар“ је данас завршена, а ученици и наставници ове образовно-васпитне установе су искористили лепо време и уз њу засадили 140 садница црног бора и смрче – донацију Шумског газдинства Лесковац.

Опширније...

ИСПЛАТА ПОРОДИЉАМА

Из буџета Града Лесковца јуче је породиљама исплаћена сума у износу милион и петсто шездесет хиљада динара. Сума је исплаћена за 108 породиља.

Опширније...

ЗАВРШНИ РАДОВИ НА САОБРАЋАЈНИЦИ У ЗЕЛЕНОЈ ЗОНИ

Сви напори Локалне самоуправе су усмерени ка томе да привреда града Лесковца постане још јача, да се привредне активности побољшају, обезбеде повољни услови за привлачење инвестиција зарад смањења незапослености и повећања квалитета живота свих грађана. Један од доказа да је пут којим Лесковац иде исправан је НАЛЕД-ов сертификат за локалну самоуправу са повољном пословном климом са 92,4 % испуњености критеријума.

Опширније...

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија