wrapper

На основу овлашћења из Закона о локалној самоуправи  и Статута града Лесковца, Градско веће упутило је Скупштини града предлог за промену одређених чланова Статута града Лесковца који се односе на организацију градске управе.

Предложеним променама Статута града, Скупштина града добила би правни основ да се у Граду Лесковцу, као јединици локалне самоуправе, уместо досадашњих једанаест Градских управа, образује Градска управа као јединствени орган. 

Предлог за промену Статута града Лесковца је рађен, пре свега, на основу одредаба Устава Републике Србије и Закона о локалној самоуправи, који уређивање одређених питања препуштају статутима јединице локалне самоуправе.

Оваквом организацијом Градске управе омогућиће се ефикасније и економичније обављање послова из надлежности Градске управе у оквиру реформе јавне управе.

 

Предлог Градског већа за промену Статута града Лесковца са 11. седнице одржане 6. децембра 2016. године, под бројем 061-18/16-ii можете преузети ОВДЕ.

Одлуку Скупштине града Лесковца о прихватању предлога за промену Статута града Лесковца, број 06-7/16-i од 9. децембра 2016. године можете преузети ОВДЕ.

Позив за прву седницу Комисије за израду нацрта акта о промени Статута града Лесковца можете преузети ОВДЕ.

Нацрт Одлуке о изменама и допунама Статута града Лесковца можете преузети ОВДЕ.

 

У сали Скупштине града Лесковца у уторак, 20. децембра, у 15 часова одржана је јавна расправа о Нацрту одлуке о изменама и допунама Статута града Лесковца.

 

Позив за другу седницу Комисије за израду нацрта акта о промени Статута града Лесковца можете преузети ОВДЕ.

Предлог Одлуке о изменама и допунама Статута града Лесковца можете преузети ОВДЕ.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија