wrapper

Завршна конференција ERASMUS пројекта чији је носилац Академија струковних школа Јужна Србија под називом СЛЕДЕЋА ДЕСТИНАЦИЈА БАЛКАН: АГРОТУРИЗАМ У УЗЛЕТУ се данас и сутра одржава у Лесковцу.

Уводну реч на конференцији дао је градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић и нагласио да је град начинио први стратешки корак у креирању туристичке понуде на локалном нивоу и додао да је поред локалних стратешких докумената, град Лесковац у сарадњи са Огранком Српске академије наука и уметности и Економског факултета у Нишу реализовао пројекат под називом „Улога и утицај туризма на локални економски развој: анализа потенцијала града Лесковца и Јабланичког округа“.

„Завршен је и програм развоја туризма којим се дефинишу будући правци економског и туристичког развоја града кроз конкретне активности, предлоге и смернице. „Стратегија развоја туризма са Акционим планом 2020-2025“ која је заснована на концепту одрживог развоја доводи до унапређења туристичке дестинације Лесковац и даје реални оквир стратешког и планског туризма са остваривим циљевима. Оснаживањем руралне популације доприносимо јачању локалне економије, повећању користи за локално становништво и очувању природних и културних вредности. Стога желим да нагласим да ће град подржати сваки корак у њеном развоју и претварању ресурса и потенцијала у производе, услуге и активности намењене туристима, али и свим грађанима града Лесковца“ – закључио је градоначелник и искористио данашњу конференцију да упути честитку новоизабраном председнику огранка САНУ у Нишу проф. др Милораду Митковићу, као и потпредседнику професору Јовану Хаџи Ђокићу који потичу из нашег краја.

В.д. председника Академије проф. др Звонко Златановић је такође говорио у склопу уводне речи и казао:

"Ово је један врло важан пројекат, зато што смо њиме ојачали капацитете у оквиру туризма и агротуризма на југу Србије. Мислим да ћемо бити једна од водећих институција за развој ове врсте туризма у овом делу Србије."

Теме конференције СЛЕДЕЋА ДЕСТИНАЦИЈА БАЛКАН: АГРОТУРИЗАМ У УЗЛЕТУ су: Јачање сарадње између образовања и друштва кроз Ерасмус+ програм, Допринос пројекта развоју агротуризма на Западном Балкану и сарадња са привредом, Агротуризам сутра: криза као шанса за развој регионалног руралног туризма на Западном Балкану, Агротуризам сутра: криза као шанса за развој регионалног руралног туризма на Западном Балкану, Добре праксе у коришћењу европских фондова за развој агротуризма у земљама ЕУ.

Tagged under

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија