wrapper

Становници Рударске улице који се деценијама уназад суочавају са озбиљним проблемима после сваке мало јаче падавине од данас могу да одахну. Ослушкујући проблеме грађана, а свесни да плављење коловоза и дворишта представља проблем који се мора решити, град Лесковац и ЈП „Дирекција и Урбанизам“ уврстили су ову улицу у листу саобраћајница које је потребно реконструисати што је данас и завршено.

Радови на реконструкцији ове улице у дужини од 250 метара су завршени у року и за то је Град Лесковац издвојио 8,4 милиона динара. Извођач радова је „Перица Јовић предузетник АБ КОП“ из Власотинца.

Кроз радове по овом уговору планирана је реконструкција коловоза, реконструкција водоводне мреже и радови на канализационој мрежи. Изградњом ове улице ће Лесковац добити још једну савремену саобраћајницу и тиме обезбедити несметан и бржи проток саобраћаја, а и, што је важније, значајно ће олакшати живот мештанима ове улице.

Тим поводом сазвана је конференција за медије на којој је градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић казао: „Ова инвестиција је посебно значајна због тога што је деценијама уназад после мало јачих падавина долазило до изливања атмосферске канализације када би било готово немогуће проћи овом улицом. Урадили смо реконструкцију водоводне мреже, канализациоме мреже и као што видите, данас, евентуално у току сутрашњег дана ће бити завршена ова улица. У току изградње смо на захтев грађана радили и по две канализационе цеви да би се апсорбовала што већа количина течности. Грађани су задовољни, тако да је наш примарни циљ, побољшање путне инфраструктуре овде испуњен. Добри путеви значајни су за привредни и економски раст, па самим тим имају веома битну улогу у општем развоју једне друштвене заједнице. Притом је важно и то што се саобраћај одвија на много безбеднији начин“

Директор ЈП „Урбанизам и изградња“ Новица Николић је појаснио да је у овој улици положена нова водоводна мрежа и превезана на градски водовод. „Поред тога уграђени су нови гајер сливници како би се решило одводњавање са ове саобраћајнице које је као што можете да видите на сликама било врло проблематично.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија