wrapper

Коридори Србије су почетком месеца новембра започели уређење улице Маршала Тита у Предејану. Радови изведени у дужини од 1,8 километара на саобраћајници у овом месту вредни су 27 милиона динара.

Према речима градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића који је данас обишао ове радове пракса Коридора је да улаже своја средства у све улице које је ово предузеће користило евентуално оштетило приликом изградње Коридора 10 и подсетио да су Коридори финансирали реконструкцију улице Бора Пешић у Грделици и улаза у Грделицу укупним улагањем од 70 милиона динара. Градоначелник је говорио и о улагању саобраћајну инфраструктуру Предејана и рекао:

„У развој и побољшање путне инфраструктуре град Лесковац је уложио милијарду и 600 милиона динара. Није нам важно да ли ћемо уредити улицу у строгом центру града или уличицу у неком селу, важно нам је да разуђена територија Лесковца има савремене путеве, безбедне за саобраћај. Овај крај, Предејане и Предејане село су дуго били запостављени када је саобраћајна инфраструктура у питању. Подсетићу вас да је у селу Предејане део главне улице први пут асфалтиран 2017. године. Радовима које смо наставили почетком 2020. завршили смо уређење читаве те саобраћајнице са улагањем од 11,6 милиона динара из. Поред локалних и републичка средства су издвојена за Предејане. Јавно предузеће Путеви Србије асфалтирало је укрштње два државна пута код мотела Предејане, везе старог ауто-пута ка Предејану и везе ка Црној Трави. Вредност тих радова је 8,4 милиона динара, и укупно је 1800 метара рехабилитовано и пресвучено.“

Градоначелник је закључио да уколико се радови на улици Маршала Тита наставе тренутном динамиком биће завршени у четвртак 31. децембра и рекао да Лесковац у наредној години очекују радови на Булевару Николе Пашића, улици Раде Жунић и улици Димитрија Туцовића

„Извођач радова данас асфалтира коловоз на улици Маршала Тита, а пре тога су урадили профилисање глодалицом и нивелацију шахт поклопаца“ – рекао је директор ЈП „Урбанизам и изградња“ Новица Николић који је говорио о техничким детаљима пројекта.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија