wrapper

Радови на реконструкцији улице Димитрија Туцовића који су подразумевали замену водоводне мреже, уређење коловоза и тротоарских површина, приводе се крају. Поменута реконструкција изведена је у дужини од 440 метара, а средства опредељена из буџета града за ову намену износе 32,4 милиона динара.

„Радови су започети скидањем постојећег асфалта који је био у веома лошем стању. Најпре је урађена водоводна мрежа, данас ће бити завршена уградња другог слоја асфалта на коловозу, док се завршетак постављања бехатон плоча на делу тротоара који није поплочан очекује у току нарeдне недеље, чиме ће реконструкција улице бити потпуно завршена.

Када смо одржали конференцију поводом почетка радова на улици Димитрија Туцовића поменули смо улагања у овом крају попут реконструкције улице Ивана Милутиновића вредне око 25 милиона динара, изградње улице Ђука Динић, вредне 1,2 милиона, а свакако најважнија и највреднија инвестиција је потпуна реконструкција Булевара Николе Пашића, захваљујући којој је ово данас једна од најмодернијих саобраћајница у граду. Поменута реконструкција је вредна 320 милиона динара“ – казао је данас градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић и најавио радове на саобраћајници у Зеленој зони, на Општинском путу 31 (Бадинце – Губеревац – Мала Грабовница) и улици Девет Југовића.

Директор ЈП Урбанизам и изградња Новица Николић рекао је тада:

„Извођач радова је АБ Коп Перица Јовић из Власотинца. Овде је урађена комплетна реконструкција саобраћајнице Димитрија Туцовића, поред коловоза, урађена је реконструкција водоводне мреже где је превезано 98 корисника. Задржан је постојећи габарит улице а урађена комплетна реконструкција. Користим прилику да вас обавестим да су почели радови и на другој страни улице Моше Пијаде, на јужној страни где се такође ради санација тротоарских површина, на месту за паркирање у том делу и искористио бих прилику да позовем све грађане који се паркирају ту да имају стрпљена и да уклоне своја возила у наредним данима како бисмо и тај посао завршили до краја.“

У име савета МЗ Дубочица обратила се Ана Јовић и захвалила се градоначелнику Цветановићу и локалној самоуправи због улагања у ову улицу, али и на великом броју пројеката изведеним у наведеној МЗ.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија