wrapper

У улици Ивана Милутиновића почели су радови на рехабилитацији коловоза и тротоара. Радови се изводе у дужини од 400 метара и вредни су 17,2 милиона динара.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић обишао је поменуте радове и рекао да се нада да ће ова улица за 90 дана засијати потпуно новим сјајем.

„Прошле године је у овој улици реконструисана водоводна мрежа и за те намене издвојили смо 7,8 милиона динара, сада ћемо направити нове тротоаре и потпуно реконструисати улицу са 17,2 милиона динара.“

Градоначелник Цветановић подсетио је и да је у строгом центру града реконструисано седам улица: улица Максима Горког, Цара Душана, Радоја Домановића, Ратка Павловића, Војводе Мишића, Гоце Делчева и Партизанска и да је за те намене из буџета Града издвојено преко 33,5 милиона динара, као и да су реконструисане главне артерије града попут Светоилијске улице, Млинске, улице Јужноморавских бригада у шта је уложено преко 75 милиона динара.

Љиљана Михајловић, технички директор ЈП Урбанизам и изградња рекла је да је улица Ивана Милутиновић једна од најфреквентнијих улица и да ће се новопројектовани коловоз прилагодити свим бочним саобраћајницама које належу на ову улицу.

„Прво се скида цела конструкција асфалта до постељице, а затим се врши насипавање и израда тампона од шљунка у слоју од 30 цм и насипавање дробљеног каменог агрегата у висини од 10 цм. Након тога иде уградња ивичњака, а након тога и уградња два слоја асфалта. Атмосферске воде биће одвођене преко гајгер сливника.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија