wrapper

Град Бијељина обележила је свој Дан, спомен на дан када је 1943. године први пут ослобођена од фашистиког окпатора.

Свечаном обележавању присуствовала је заменица градоначелника Лесковца др Јасмина Ранђеловић која је честитала Дан града Бијељине и положила цвеће на споменик борцима Војске Републике Србије погинулим у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Пре свечане седнице, на Дан Града у Градском парку свечано је предата на употребу чесма чију изградњу је финасирао Ротари клуб Бијељина уз подршку аустријских ротаријанаца, Градске управе и јавних и приватних предузећа из Бијељине. Нова градска чесма има приступ за децу, одрасле, особе са посебним потребама, али и кућне љубимце, као и интегрисан систем за пречишћавање воде.

Средишњи догађај којим се завршавају свечаности поводом градског празника била је свечана седница Скупштине Града на којој су додељена признања који су се од прошлог Дана Града истакли у области привреде, спорта, хуманитарног и друштвеног рада и на тај начин допринели укупном развоју Бијељине.
Ове године лауреат Повеље Града Бијељина је председник Републике Србије Александар Вучић који је највише градско признање добио за, како је у образложењу наведено, изузетан допринос развоју инфрастуктуре изградњом ауто-пута Београд-Сарајево који ће повезати БиХ и суседне земље, али и унапређење целе регије. У име председника Вучића, признање је примио генерални секретар председника Србије Никола Селаковић који је у свом обраћању истакао да је Александар Вучић признање заслужио променивши вишедеценијску политику која није обраћала пажњу на потребу повезивања српског народа са две обале Дрине.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић је, честитајући Дан Града суграђанима и изражавајући захвалност ослободиоцима, истакао да је Бијељина опредељена да буде модерна локална заједница и град будућности.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија