wrapper

Чланови Градског штаба за ванредне ситуације су данас на 37. седници донели одлуку да се ванредна ситуација на територији града Лесковца продужи на још 14 дана.

У оквиру прве тачке дневног реда др Александра Николић в.д. директора Завода за јавно здравље поднела је епидемиолошки извештај на основу којег је процењено да је ситуација у Лесковцу и даље неповољна са укупно 1111 случајева од почетка епидемије. У Установи за одрасе и старије Лесковац, од 170 тестираних корисника са позитивним налазом је 53, од 75 запослених са позитивним налазом је 5. На болничко лечење је упућено 10 пацијената, нажалост, два са смртним исходом. Чекају се резултати за још 96 особа са територије Јабланичког округа из лабораторија Ватрено око и Батајница.

У оквиру друге тачке дневног реда усвојене су мере чијом применом би требало спречити ширење заразне болести на територији града Лесковца за период од 27.07.2020. до 10.08.2020. године. Градоначелник Лесковца и командант Градског штаба за ванредне ситуације др сци. мед. Горан Цветановић јавио се по овој тачки дневног реда и рекао: „У договору са представницима надлежних министарстава и институција донели смо одлуку да ванредна ситуација настави да траје у наредних 14 дана.

Стање у Установи за старија и одрасла лица није задовољавајуће иако смо предузели све потребне кораке како бисмо спречили даље ширење вируса корона међу корисницима ове институције који важе за једну од најрањивијих категорија друштва са медицинске тачке гледишта.

Овом приликом молим све грађане да поштују физичку дистанцу и све остале мере заштите како себе и људе из своје околине не бисмо стављали у ризичне ситуације. Уношење вируса у поменуту институцију нас све упозорава да неодговорност може све скупо да нас кошта.“

stab 37 1stab 37 2stab 37 3

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија