wrapper

Град Лесковац, као одговорна локална самоуправа има обавезу спровођења Оперативног планова одбране од поплава за воде другог реда. Један од сегмената плана јесу и превентивне активности и ове активности представљају најважнији део оперативног плана, а у пракси се састоје од конкретних радова на терену на локацијама које су оцењене као потенцијална опасност за појаву поплава.

Имајући у виду да је синковачки канал једна од поменутих локација на њему се тренутно спроводе радови којима се он уређује. Тим поводом одржана је конференција за медије на којој је помоћник градоначелника Лесковца Милан Стојковић истакао следеће:

„Оперативним планом за 2019. год. предвиђене су активности на укупно 28 локација у 26 катастарских општина. Радови на СДинковачком каналу спроводе се фазно почев од 2016. год. на укупној дужини од 5.475 метара и то на релацији Доње Синковце, Горње Синковце, Власе. У овој години на овом каналу изведени су завршни радови на укупној дужини од 1700 метара. Циљ уређења овог водотока јесте спречавање поплава, пре свега у насељеном месту Доње Синковце, као и спречавање поплава пољопривредне производње и пољопривредног земљишта на правцу Доње Синковце, Горње Синковце, Власе. На овом водотоку за период 2016-2019 год. за његово уређење укупно је уложено 1,9 милиона динара, а укупно је урађена дужина од 5.475 метара, као и део бочних-уливних канала у насељеним местима Доње Синковце и Власе.“

Председник МЗ Горње Трњане Соколовић Љубомир истакао је да ће радови на овом каналу решити проблем са поплављивањем који је био чест у овом крају.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија