wrapper

Јавно комунална предузећа Комуналац и Грделица, Одељење за заштиту животне средине, Одељење комуналне полиције и мештани Великог Трњана уз подршку компаније ПВВ данас су организовали акцију уређења јавне површине у овом месту.

Уређење је организовано у центру села, на локацији некадашње школе, где је уклоњено ниско и високо растиње, отпад и грађевински шут.

У име становника ове МЗ обратила се Невена Цветковић  и захвалила на акцији уређења овог простора надлежним институцијама и градоначелнику др Горану Цветановићу који увек подржава ове акције.

„Циљ акције је обезбеђивање што боље и здравије еколошке средине. На овом месту ће бити засађено дрвеће, постављени мобилијари за све, а нарочито за најмлађе мештане који би ту проводили све своје слободно време.“ Акција уређења ће бити настављена и сутра, у недељу.

На конференцији поводом уређења је говорио и шеф Одењења комуналне инспекције Саша Пешић и рекао:

„На иницијативу председника МЗ, на терен је изашао грађевински инспектор и констатовао лоше стање старе школе и околних објеката као и да исти представљају опасност за безбедност људи, зато је донето решење за уклањање објекта школе. Крајем децембра 2019. године уклоњена су четири објекта, објекат школе, кухиња и део за друге школске активности, објекат помоћне зграде и пословни објекат. Ништа од темеља није остало, што поткрепљујемо фотографијама, које смо као одељење у обавези да направимо. Тада је цео простор очишћен. У међувремену је простор обрастао у траву и комунални инспектор је пре месец дана наложио уређење простора што ће бити извршено и биће постављен мобилијар.“

Tagged under

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија