wrapper

У сали Скупштине града Лесковца градоначелник Лесковца др сци. мед Горан Цветановић је свршеним високошколцима и високошколцима са просечном оценом преко девет уручио уговоре о обављању стручне праксе.

Уговоре је потписало 35 лица са 25 послодаваца и за те намене из буџета града издвојено је 13,1 милион динара.

Говорећи о значају обављања стручне праксе, за коју је казао да представља начин за упознавање са задужењима на радном месту, радним временом, роковима, одговорношћу и суочавањем са обавезама градоначелник Цветановић је свима пожелео успех у даљем животу и раду, и младим људима који су данас преузели своје уговоре поручио да буду вредни, радни, марљиви.

„Кључна компонента напретка, стабилног друштва и јаке привреде је пружање подршке младим људима који су на почетку своје каријере. Зато обављање стручне праксе омогућавамо од 2013. године путем Локалног акционог плана за запошљавање. Овим планом смо од тада до данас кроз разне мере помогли 1342 лица и за те намене издвојили преко 204 милиона динара, док смо у текућој години определили 30 милиона динара“ – нагласио је данас градоначелник.

Након преузимања уговора обратила се Миљана Цветановић, мастер професор језика и књижевности која ће стручну праксу обављати у Основној школи у Печењевцу и рекла:

“Сматрам да је стручна пракса изузетна прилика да развијемо своје вештине, да се стручно оспособимо и препознамо сопствене потенцијале, афинитете у оној области за коју смо се образовали, имамо и могућност да полажемо стручни испит. Због тога бих се посебно захвалила граду Лесковцу, градоначелнику др сци. мед. Горану Цветановићу у своје име и у име свих нас на пруженој прилици и подршци.“

Данас је говорио и Владимир Тасић, дипломирани економиста са уговором обављања стручне праксе у ауто-школи Црвени сигнал:

„Овом приликом бих хтео да се захвалим граду Лесковцу на пруженој шанси јер сматрам да омогућава младим људима првенствено да стекну знања из праксе и евентуално сутра остану да живе и раде у граду Лесковцу. Срећна свима Нова година и Божић и све најбоље!“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија