wrapper

Традиционални пријем спортиста је данас приређен у Свечаној сали Града Лесковца у оквиру којег је Лесковачки савез спортова уручио награде и специјална признања најистакнутијим спортистима који су својим изванредним резултатима обележили 2019. годину, али и онима који су допринели развоју и промоцији спорта.

Срђан Стаменковић, председник Савеза спортова у Лесковцу је градоначелнику Лесковца др Горану Цветановићу уручио специјално признање јер је по његовим речима град Лесковац вишеструким повећањем улагања у спорт своју подршку спорту и спортистима конкретизовао у протеклим годинама. Градоначелник се обратио присутнима а затим уручио награде осталим добитницима. Он је казао:

„Добар глас о граду на Ветерници се током целе године проносио широм региона пре свега захваљујући вашим успесима. Познато је да је Лесковац расадник талената, али и колико труда, рада и упорности свакодневно улажете како бисте остварили велике резултате. Локална самоуправа цени ваша изванредна достигнућа и настоји да вас максимално подржи јер смо свесни да су успешни спортисти најбољи узор деци и младима и без ваљаних узора тешко да град може да иде напред, зато свима вама једно велико хвала.“

У име награђених обратили су се најбољи тренер и најуспешнији спортиста, играч Рукометног клуба „Дубочица 54“ који је више пута поменут као најсветлија тачка лесковачког спорта.

Тренер Александар Пејчић се захвалио савезу на престижној награди, али и градоначелнику и граду на великој подршци и истакао да је највећи успех овог клуба то што је интересовање за рукомет оживљено.

Андрија Атанасковић, најбољи играч и помоћник градоначелника, је нагласио да је клуб Дубочица 54 постигао невероватан успех и постао део Супер А лице превасходно захваљујући подршци града и градоначелника и додао: „Захваљујем се и мом терену Александру Пејчићу. Ова награда није само моја, ово је награда свих мојих саиграча који су дали све за мене, а и ја сам дао све за њих, почевши од малог Вање који има осамнаест година до мог капитена. Ову награду ћемо прославити заједно.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија