wrapper

Пре тачно пет година Ненад Настић из Номанице, власник СЗР „Вин“ је угостио градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића који је је и даље истрајан у ставу да се потребе и проблеми лесковачких привредника морају ослушкивати и решавати зато што мала предузећа и породичне фирме представљају кључ развоја сваке друштвене заједнице. Тог истог дана, градоначелник је посетио и предузеће Мима плус из Злоћудова који су затражили од града да се асфалтирају улице што је у Злоћудову завршено још пре две године, а пројекат за асфалтирање улице у Номаници која води до СЗР „Вин“ је израђен и очекује се расписивање тендера за извођење радова.

Приликом данашњег обиласка овог успешног произвођача столова и столица који је за време ванредног стања на донаторски рачун града Лесковца уплатио 100.000 динара, градоначелник је рекао:

„Из године у годину бележите раст прихода од 30-50% чиме се потврђује да је град Лесковац заиста има повољно пословно окружење и да онај проценат испуњености од 96,33 % критеријума није само пука форма.

Са 26 запослених ово предузеће годишње произведе преко 24 хиљада производних јединица које извози у земље ЕКС ЈУ И Европске уније и остварује приход од око милион евра (приход из 2019. године) Стварно импозантно звучи чињеница да са толико вредних и марљивих људи постигнете оваквав резултат!

Надам се да ћете наставити да бележите све већи раст прихода, јер су предузећа попут вашег за понос.“

Од прошле посете, фирма је направила велики напредак, унапредила и проширила пословање, набавила најмодерније машине како би своје производе који се извозе у све бивше републике, као и Бугарску и Грчку, учинила још конкурентнијим. Настић се захвалио градоначелнику на посети, на одличној сарадњи и подршци, те додао: „Од самог старта смо почели да користимо разне државне субвенције, прва озбиљна средства смо добили од града Лесковца 2015. године када смо инвестирали у савремену опрему, од 2017. до данас сваке године смо користили субвенције државе за набавку модерне опреме јер се може напредовати само са напредном технологијом.“

Новица Вучковић, председник удружења Еко храна је говорио о најзначајнијим инвестицијама које су реализоване у Злоћудову, Горњем и Доњем Крајинцу и Номаницу: „Сва четири села су прошла кроз електрификацију поља, око 150 чланова удружења „Еко храна“ се сада захваљујући томе снабдевају електричном енергијом за наводњавање пластеника. Пре десетак дана је у Номаници посипан атарски пут, асфалтиране су све улице у Горњем Крајинцу а израђена је атмосферска канализација, реновирана је школа и отворено је одељење за децу предшколског узраста, одрађена је свлачионица у Горњем Крајинцу за фудбалски клуб, у Доњем Крајинцу смо имали вишедеценијски проблем старе урушене школе, тај објекат смо срушили и планира се изградња игралишта за децу на том месту.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија