wrapper

У Централном градском парку кампањом „И ја се борим“ у организацији НУРДОР-а данас је обележен Светски дан деце оболеле од рака.

Симболичним пуштањем балона и „срца подршке“ тачно у 13 часова послата је подршка свим малишанима који се боре са опаком болешћу.

На скупу је говорила волонтерка НУРДОР-а у Лесковцу Данијела Павловић.

„Сви малишани који воде битку са болешћу су највећи супер хероји. Нека нас све данас јасно и гласно чују, нека знају да се боримо уз њих и за њих. Нека знају да су њихове супер моћи незаустављиве“ рекла је Павловићева.

Драгана Соколовић, мајка дечака Алексе који је добио своју битку казала је да је НУРДОР постигао много, јер данас ниједан родитељ у Србији неће кроз битку пролазити сам и да ниједна породица неће остати без подршке.

И ове године скупу је подршку прижила локална самоуправа Града Лесковца у чије име се обратила заменица градоначелника др Јасмина Ранђеловић.

„Окупили смо се данас овде како бисмо пуштањем балона пружили подршку свим малишанима који се боре са опаком болешћу и у знак сећања на оне који нису више са нама. Наши мали суперхероји имају опасног противника пред собом и веома су истрајни у тој борби. Сви ми треба да настојимо да им ту борбу олакшамо пружањем безусловне љубави и пажње, али и да им, колико је то у нашој моћи, обезбедимо адекватне услове за лечење“ рекла је Ранђеловићева и апеловала на све који су у могућности да донирају средства за изградњу Родитељске куће у Београду, која ће бити од великог значаја за све породице чија се деца тамо лече.

Подсетимо, Град Лесковац је удружењу НУРДОР донирао новчана средства која је ова организација упутила за изградњу дечјег хемато-онколошког одељења у Нишу.

Tagged under

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија