wrapper

Данас је у фискултурној сали Основне школе „Коста Стаменковић“ одржана прес конференција поводом поделе спортских реквизита овој и ОШ „Светозар Марковић“ од стране Савеза за школски спорт Србије. Доделом ове опреме у виду кошева и лопти вредности 900.000 динара симболично је обележен и Међународни дан образовања.

У име локалне самоуправе обратио се Андрија Атанасковић, помоћник градоначелника Лесковца, који је нагласио да је правилан раст и развој деце један од основних приоритета града Лесковца и додао:

„Ове године је из буџета града за спорт издвојено је 95 милиона динара и 105 милиона за СРЦ Дубочицу, док је 2,1 милиона динара намењено Савезу за школски спорт. Поред тога, интензивно радимо на побољшању услова за бављење спортом, како у оквиру школских објеката, улагањем у сале и уређењем игралишта, тако и ван њих.

У претходном периоду уложили смо више од 60 милиона динара за уређење 18 игралишта, 35 милиона динара за салу ОШ „Вожд Карађорђе“, преко 70 милиона за салу Дом партизана... У оквиру школе „Коста Стаменковић“ у којој се налазимо, уређено је школско двориште, игралиште, енергетска санација школе, трим стаза Дане Корица, отворена прва стрељана.“

Иван Цветановић, координатор Савеза за школски спорт Србије, је истакао да су школе које су добиле донацију учествовале на бројним такмичењима: „Враћали су се са медаљама и зато ћемо се трудити да у сарадњи са наставницима наставимо са освајањем републичких такмичења. Ове две школе су добиле опремну вредну по 450.000 динара а ми ћемо се трудити да помогнемо даљем развоју школског спорта у свим школама. Локална самоуправа нам даје велику подршку јер је наш заједнички циљ да се деца правилно развијају.“

Александра Сибиновић, директор ОШ „Коста Стаменковић“ се захвалила на додељеној спортској опреми и додала да ће настава физичког васпитања бити унапређена чиме ће бити побољшани здравствени капацитети ученика. Она се захвалила градоначелнику Лесковца др сци. мед. Горану Цветановићу и локалној самоуправи на средствима издвојеним за легализацију фискултурне сале, тачније 331.000 динара, што ће омогућити даља улагања у инфраструктуру школе.

У име колектива Основне школе „Светозар Марковић“, којој је такође уручена вредна опрема, присутнима се обратила директорка Тамара Јанковић која је изразила захвалност градоначелнику и локалној самоуправи и додала да је школски спорт једна од најважнијих чинилаца основног образовања.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија