wrapper

Агенција за безбедност саобраћаја, у кампањи коришћења сигурносних појасева, користи најразличитије методе подизања свести грађана о њиховој важности. Сигурно најуверљивији су симулатори превртања аутомобила и судара са другим возилом, које су данас могли да испробају и Лесковчани.
 
"Сваке године, нажалост, због некоришћења сигурносног појаса погине преко 100 грађана Србије. Он је веома важан сегмент безбедносг саобраћаја, смањује смртност возача и сувозача до 50 одсто, а на задњем седишту путника за око 25 процената. Значајно редукује смртне последице и тешке телесне повреде. Појас, при несрећи, спречава контакт возача и сапутника са унутрашношћу возила, њихов међусобни контакт, распоређује енергију удара по целом телу и спречава испадање из аутомобила," рекао је Мирко Поповић из Кабинета директора Агенције за безбедност саобраћаја.
 
Савет за безбедност града Лесковца, протекле године, имао је одличну сарадњу са Агенцијом, а недавно је формирана и база података обележја безбедности саобраћаја на територији града, подсетио је заменик председника Скупштине, Оливер Антанасијевић:
 
"Тај документ ћемо заједно даље допуњавати и преко њега ћемо имати редован увид у путну инфраструктуру и степен безбедности у граду. Улажили смо у путеве близу две милијарде динара, а из Агенције нам је предочено да су школска деца једна од најрањивих категорија, па ћемо у наредном периоду да обратимо пажњу на повећање безбедности на прилазу школама, кроз успориваче саобраћаја и другу сигнализацију."
 
Антанасијевић додаје и да је локална самоуправа прошле године покренула акцију донирања дечјих ауто-седишта породицама свих новорођених беба, што би, такође, требало да подигне ниво безбедности ове категорије путника.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија