wrapper

Данас је Служба за патолошко-анатомску дијагностику Опште болнице Лесковац обележелила 50 година постојања и рада.

Стручни скуп је окупио више од 80 лекара ове гране медицине и њихових колега. На скупу су говорили начелник Службе, др Горан Станојевић, заменица градоначелника Лесковца др Јасмина Ранђеловић и директор Републичког фонда за здравствено осигурање проф. др Сања Радовић-Шкодрић, а присутвовали су градоначелник Лесковца др Горан Цветановић и менаџмент болнице на челу са директором др Небојшом Димитријевићем.

Заменица градоначелника др Јасмина Ранђеловић поздравила је скуп, честитала педесетогодишњицу постојања и казала:

„Патологија, такозвани мост између науке и медицине, је грана коју одликује пручавање промена у органима, ткивима и ћелијама које настају као последице болести. Патолози немају своје пацијенте, али спроводе лабораторијске тестове пацијената својих колега и веома доприносе успостављању дијагнозе и даљег тока лечења. Вас, драге колеге одликује прецизност, стрпљење, емоционална стабилност и ваш рад је непроцењив за функционисање једне здравствене установе. Рад патолошке Службе прати рад читаве лесковачке болнице, једне од најбољих здравствених установа у земљи и региону. Тренутно је у току реконструкција ове установе вредна 21 милион евра која ће обухватити и реконструкцију просторија Службе за патологију, након чега ће оне постати условније и боље за рад.“

Начелник Службе за патологију др Горан Стојановић говорио је о почецима рада ове Службе и додао да обаве 40-50 хиљада биопсија годишње и 15-20 хиљада цитолошких препаратаи да је ова патологија једна од успешнијих што се тиче општих болница у Србији.

Директор Републичког фонда за здравствено осигурање проф. др Сања Радовић-Шкодрић, такође патолог, похвалила је рад лесковачке Опште болнице и њене Службе за патолошко-анатомску дијагностику и говорила о чињеници да ће држава више новца улагати у обу област медицине.

Tagged under

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија