wrapper

Данас је у сали Скупштине града одржан састанак представника локалне самоуправе града Лесковца и руководилаца фирме “Energy construction” из Београда која се бави конструкцијом и уградњом котлова и система грејања на биомасу.

Након обраћања начелника Градске управе Града Лесковца Милоша Цветановића који је говорио о привредним и економским потенцијалима града Лесковца, на састанку је говорио и директор фирме “Energy construction” Мирослав Алексић који је истакао бројне предности коришћења обновљивих извора енергије. Oва фирма се бави производњом постројења за производњу топлотне енергије коришћењем дрвне биомасе чиме се обезбеђује енергетски развој и повећава удео чисте енергије која се добија из обновљивих извора.

Алексић је похвалио локалну самоуправу града Лесковца због савесне и друштвено-одрговорне политике и пројеката попут гасификације и управљање отпадним водама града Лесковца који подразумевају много стручности, залагања и средстава. У гасификацију је уложено 66 милиона динара, док пројекат Управљање отпадним водама вреди 26 милиона евра. Ради се о пројектима који имају велики еколошки значај, а град на Ветерници је један од ретких градова у Србији који је успео да их реализује.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија