wrapper

„Имајући у виду актуелну епидемиолошку ситуацију у Лесковцу, где су на данашњи дан, према последњим резултатима Завода за јавно здравље оболеле 353 особе, овим путем упућујем апел јавности и свим грађанима са територије Града Лесковца да у наредним данима повећају опрезност и буду одговорни и придржавају свих прописаних мера у циљу спречавања ширења заразне болести ковид19.

Данас је извршено тестирање преко 2000 радника јужнокорејске компаније Јура, док ће остатак око стотинак радника који се нису појавили бити тестиран у недељу. Због чињенице да резултати тестирања још увек нису стигли резултати и због чињенице да је радницима ове компаније данас исплаћена зарада, упућујем апел свима да, с обзиром на то да долази викенд поведу рачуна о себи и другима. Да одрже физичку дистанцу од минумум два метра, да носе заштитне маске и рукавице и користе дезинфекциона средства.

Додатни опрез је неопходан и због тога што је Република Србија данас започела исплату помоћи у износу од 100 евра пензионерима, те се у току сутрашњег и наредних дана очекује повећан број људи на улицама нашег града и у банкама.

Поред апела суграђанима, апелујем и на надлежне у лесковачким експозитурама банака да додатно поведу рачуна о својим корисницима. Уколико је могуће да за наше најстарије суграђане организују посебне термине у којима могу подићи новац, да корисницима омогуће улазак уз ношење заштитних маски и рукавица и уз поштовање прописаних мера од стране Владе Републике Србије и да обезбеде поштовање неопходне дистанце у редовима.

Овим путем надлежнима Министарства унутрашњих послова упућујем молбу и Комуналној милицији Градске управе Града Лесковца захтев да сутра и наредних дана појачају своје активности контролисања препоручених мера, нарочито на локацијама на којима се налазе експозитуре банака и испоставе Поште.“

Командант Градског штаба за ванредне ситуације

Градоначелник, др сци. мед. Горан Цветановић

Tagged under