wrapper

У току су радови на санацији Сарајевског моста који је био порушен приликом ракетирања железничког моста током НАТО агресије, на изградњи моста у Граову и завршена је изградња пута у дужини од 1,8 километра у селу Кораћевац. Средства за реализацију поменутих радова обезбедили су Коридори Србије, а извођач је Интеграл инжењеринг из Бања Луке.

Извођење поменутих радова било је повод да градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић посети грделички крај. Са сарадницима и медијским екипама најпре је обишао радове на санацији Сарајевског моста, потом моста ка Граову и на крају завршену саобраћајницу у селу Кораћевац и захвалио се Коридорима Србије на бројним улагањима у нашем граду и одличној сарадњи.

„Санација овог објекта, Сарајевског моста, је један од значајних пројеката о чијој смо реализацији говорили у претходним месецима. Захваљујући доброј сарадњи са републичким органима, у овом случају са Коридорима Србије, започет је процес санације овог моста, моста ка Граову и асфалтирање саобраћајнице кроз Кораћевац које је завршено. Сва три пројекта се реализују путем једног уговора укупне вредности 3.283.504 евра, значи скоро 3 милиона и 300 хиљада евра. С обзиром на то да се ради о комплексним објектима рок за завршетак радова је 240 дана. Ови радови, подразумевају санацију коловоза, осигурање стубова, проширење пешачких стаза, нову ограду и ивичњаке, и то је доказ да све о чему говоримо, ми реализујемо. Мост ће бити осветљен као мост Врла.

Коридори Србије су на територији нашег града, поред тренутних радова реализовали и друге велике пројекте. Највећи је Јужни крак Коридора 10 чија је траса кроз Грделичку клисуру преко 26,30 километара, а вредност радова преко 350 милиона евра. Предузеће Коридори Србије је поред деонице јужног крака уредило улаз у Грделицу, улице Боре Пешића и Маршала Тита укупне вредности 97 милиона динара.

Захваљујем председнику Републике Србије господину Александру Вучићу без чије подршке и разумевања не бисмо постигли све ово и још једном му захваљујем на похвали коју је упутио поводом функцинисања локалне самоуправе нашег града када је реч о буџету града. Да смо на исправном путу и да одржавамо стање доказује и податак да данас на рачуну имамо 728 милиона динара“ – казао је данас градоначелник Цветановић.

О значају санације Сарајевског моста за Грделичане говорио је др Чедомир Јовић, председник МЗ Грделица варош. Он је подсетио да је мост реконстуисан након урушења, али да је била неопходна додатна реконструкција како би био безбеднији за саобраћај и нагласио је да су локална самоуправа и Република имале велико разумевање када су почели овај пројекат.

На месту изградње моста ка Граову обратио се Драган Зорић председник МЗ Палојце. Он је нагласио да ће изградња овог моста мештанима Граова много олакшати живот зато што су пре користили дрвени, такозвани мост љуљашка, који је био искључиво за пешаке, а сада ће моћи да се крећу и возила и деци ће бити олакшан одлазак у школу. Захвалио се градоначелнику Цветановићу, председнику Вучићу и Коридорима Србије на пројекту који подразумева изградњу моста и приступних саобраћајница укупне дужине 1650 метара.

Последња локација приликом обиласка радова била је саобраћајница која води ка Кораћевцу. На том месту се обратила др Александра Стојиловић. Она је казала да асфалтирање овог пута представља испуњење још једног обећања локалне самоуправе на челу са градоначелником Цветановићем и подсетила да је уређена деоница у дужини од 1,8 километара била у веома лошем стању.

 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија