wrapper

Његова екселенција амбасадор Републике Кореје у Србији Хјонг-ћан Че је данас боравио у Лесковцу, посетио градоначелника и локалној самоуправи града Лесковца и Општој болници уручио 3000 маски са четворослојном инекс заштитом, донацију амбасаде ове земље.

Амбасадор Хјонг-ћан Че је казао: “Хвала на гостопримству, посетио сам Лесковац децембра 2019, ово је моја друга посета. Данас сам разговарао са градоначелником Цветановићем и директором лесковачке болнице о томе како ми заједно делујемо против корона вируса, као и пословању јужнокорејске компаније Јура која је недавно проширила погон за производњу електричних аутомобила, чиме су помогли локалној економији. Кореја и Србија су наставиле билатералну сарадњу услед пандемија корона вируса, српска влада је помогла нашим држављанима да се врате у Кореју када су границе биле затворене, корејска влада је Србији донирала медицинску опрему вредну 300 хиљада долара, а данас донирамо 3000 маски граду Лесковцу и лесковачкој болници. Уједно захваљујем болници што сте омогућили да Корејци који раде у Јури приме вакцину у лесковачкој болници.”

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић се захвалио на значајној донацији, поручио да су врата Лесковца увек отворена за Републику Кореју и изразио наду да ће следећи сусрет бити инициран лепшим поводом.

„Наш претходни сусрет је имао много лепши повод. Децембра 2019. отворили сте фестивал посвећен корејском филму у Лесковачком културном центру који је додатно приближио корејску културу и обичаје нашим суграђанима. Нажалост, тренутне околности нам онемогућавају да се фокусирамо на те лепше теме, али је повод ваше посете свакако позитиван и хуман. Оваква подршка у виду маски нам много значи зато што је сваки вид помоћи нашем медицинском особљу драгоцен. Борба са опаким вирусом корона и даље траје и искористићу ову прилику да још једном позовем наше суграђане да се вакцинишу јер вакцина на срећу има довољно, а само стварање колективног имунитета значи крај борбе против ковида19. Наравно, и даље морамо поштовати мере предострожности јер нас непажња, непоштовање мера и неношње маски може коштати здравља. Стога нам је ова и донација и више него добродошла“ – рекао је градоначелник.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија