Print this page

Лесковачка недеља културе, поводом Међународног дана културе, у оквиру које је представљена богата понуда нашег града започета је посетом Народне библиотеке и званичним отварањем Дечјег одељења, настављена у Лесковачком културном центру где је јавност упозната са новом, модерном опремом ове установе, јучерашњи дан је посвећен лесковачком музеју где је представљен пројекат Хетеротопија и рад свих њих може се оценити највишим оценама.

„Да је Лесковац узорити пример у развоју културног живота доказује и Народно позориште, наш данашњи домаћин,“ – поручила је данас заменица градоначелника др Ана Јанковић Стојановић у храму позоришне уметности чији хол је недавно реновиран износом од 600.000 динара. Квалитет представа у лесковачком позоришту од сада ће бити још већи јер je набављен инсипијентски пулт преко којег ће особа која руководи представом комуницирати са техничким и глумачким екипама. Набавка ове савремене опреме коштала је 400.000 динара. Уједно је најављено да ће на сцени Народног позоришта глумци вечерас заиграти у новој представи "Сећање воде" и поново, након периода паузе због епидемијске ситуације, отворити врата публици.

„Сигурни смо да их публика са нестрпљењем ишчекује јер су глумци ове институције у свој град донели девет награда са фестивала Јоаким Вујић. Успели су да превазиђу успех из 2014. године када се фестивал одржавао у нашем граду тако да ће Лесковац у последњој недељи септембра, поново бити домаћини овог дивног догађаја. Захваљујући реконструкцији ове зграде, извршеној 2014. године са око 64 милиона динара и реконструкцији хола можемо да свим учесницима на предстојећем фестивалу пружимо добре услове за рад и срећни смо због чињенице да ћемо тада бити центар позоришне уметности Србије,“ – додала је заменица градоначелника.

Директор ове установе Драган Божа Марјановић овом приликом је казао:

„Ми смо се потрудили да направимо амбијент који је пријатан нашој драгој публици, осврнули смо се на оно што је иза нас, а иза нас је 125 година. Потрудили смо се да кроз фотографије направимо један времеплов. Вечерас на сцени Нродног позоришта Лесковчани могу погледати представу Сећање воде. Карте су распродате, али због епидемиолошке ситуације биће изведена и сутра, улазнице су у продаји, а извођење оба дана почиње од 19 сати.“

Image Gallery