wrapper

Након конференција за медије поводом уређења тротоара у улици Моше Пијаде и постављања лифта за особе са инвалидитетом, ради лакшег приступа Спортско рекреативниом центру Дубочица, градоначелник др сци. мед. Горан Цветановић је обавестио грађане да су почели радови на изградњи моста у Турековцу, оштећеног приликом поплава које су погодиле територију Лесковца у току претходне године, као и радови на изградњи игралишта за псе.

Радови на реконструкцији моста и рехабилитацији дела коловоза општинског пута у Турековцу почели су данас. Биће изведена реконструкција моста и асфалтирани прилази истом, и радови, чији је рок за извођење 75 дана, износи 9,5 милиона динара. Извођач је Перица Јовић предузетник АБ коп из Власотинца. Пројекат за извођење радова је урадило Јавно предузеће Урбанизам и изградња Лесковац.

Почели су и радови на изградњи игралишта за псе. Вредност истих је 2,7 милиона динара, рок за извођење 90 дана, а извођач ГЗЗ Пионир из Власотинца.

Планирано је да игралиште буде изграђено у самој близини СРЦ-а, поред већ постављених надстрешница и зелене површине. Како је градоначелник данас рекао тло предвиђено за изградњу није стабилизовано због велике количине подземних вода, те се зато стало са радовима, и очекују се даља испитивања, како би се проверило да ли је могућ наставак радова на тој локацији или ће се наставити на некој другој.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија