wrapper

Данас је на путу Лесковац–Вучје одржана конференција за медије поводом завршетка прве фазе реконструкције, и то на деоници између Хемијске школе у Лесковцу и Стројковца, у дужини од 9.7 км. На ове радове утрошена су средства од 282 милиона динара. Инвеститор је ЈП „Путеви Србије“, а извођач радова „Трејс Србија“. Истовремено са завршетком прве фазе радова, започели су радови на другој фази, из смера Вучје ка Стројковцу, у дужини од 3 км, за које је опредељено 100 милиона динара.

У име градоначелника Лесковца, др сци. мед. Горана Цветановића, представницима медија се обратила Јелена Станковић, члан Градског већа града Лесковца, и том приликом истакла:

„Стварање адекватних услова за живот сваког становника на територији града Лесковца јесте циљ деловања одговорне локалне самоуправе. Једна од важних и значајних области јесте путна инфраструктура, у коју град Лесковац континуирано улаже, а значајан допринос дају и Влада Републике Србије и ресорна министарстава.

Када сви радови на реконструкцији пута Лесковац–Вучје буду готови, добићемо још једну савремену саобраћајницу са квалитетним коловозом. Тиме ће се отворити могућност и за бржу привредну ревитализацију вучјанског краја и значајно се одразити и на побољшање квалитета живота свих људи у њему“.

Директор ЈП Урбанизам и изградња, Новица Николић, додао је да је на државном путу IIA реда 227, до Стројковца, коловоз проширен са 5 на 6 метара, што је врло битно за повећање безбедности свих учесника у саобраћају. Исто ће се десити и на државном путу IIБ реда 436, од Стројковца до Вучја, на коме се тренутно изводе радови.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија