wrapper

Лесковачки Карневал, ове године 16. по реду, се вечерас званично затвара, програм за све узрасте је обухватио радионице за децу, карневал мажореткиња, љубимаца, фризура, face and body painting, фестивал ватре, велики дечји маскенбал итд.; улице су шарене од маски и костима.

Градоначелник Лесковца и председник FECC-a за Србију др сци. мед. Горан Цветановић се данас састао са представницима осталих карневалских градова, али и председником и члановима борда Федерације европских карневалских градова, те представницима карневалских градова из Италије, Македоније, Словеније, Холандије и Арубе, у сали Јабланичког управног округа којима је приликом обраћања казао:

„Дозволите ми да изразим искрено задовољство што смо након две године успели да се окупимо у Лесковцу на 16. Карневалу у оволиком броју. Морам да нагласим да је данас са нама први пут и нови председник федерације Ларс Алгел из Шведске, генерални секретар Бранко Брумен из Словеније, затим Марсија Стампер из Арубе, Масимо Белтрами, председник ФЕККа Италије, као и Игор Менегело, који креира најбоље костиме у Венецији...надам се да сви уживате у нашем граду, као и остале даме и господа који су наши стални гости.

Као председник Федерације европских карневалских градова Србије, трудимо се да ојачамо и проширимо дух карневала. Будући да је Лесковац ушао у ужи избор за домаћина генералне скупштине и годишње конвенције Фестивалских карневалских градова које су планиране за мај 2023. године, очигледно је да смо у томе и успели. Надам се да су чланови борда ФЕКК-а и скаутинг тим који тренутно облилази наш град, задовољни оним што Лесковац има да понуди јер знам да ћемо бити достојни домаћини овог значајног догађаја за све нас."

Горан Божовић, потпредседник општине Тиват, рекао је:

 „16 година Лесковачког карневала је заиста једна велика традиција ,велика част, могли би да вам позавиде многи други карневалски градови, ми се увек радо одазивамо вашем позиву, негујемо нас пријатељски однос и кад год смо у прилици ми ћемо покушати све да обогатимо квалитет овог карневала. Честитам градоначелнику Цветановићу и директору Коцићу на изванредној организацији, навикли сте нас да будете најбољи могући домаћини у оваквим приликама, заиста сви карневалисти имају прелепо време и заиста се дивно проводе у вашем граду и у вашем гостопримству и ја желим да наша карневалска енергија разгрне облаке и да нам буде фантастично, лепо време за време фестивала.“

Председник Управног одбора ФЕКК-а Ларс Алгел из Шведске је истакао да у Лесковцу борави први пут и да је одушевљен атмосфером и људима.

“Српски карневалски градови су најактивнији чланови федерације, и слободно могу рећи да се ФЕКК Србија највише и шири. Жао ми је што је киша покварила дечји карневал и данашњи дан, али ако узмемо у обзир веровање које је везано за венчања и кишу, онда данашњи временски услови и нису лош знак. Шеснаести лесковачки карневал је први разлог наше посете, а други разлог је одржавање годишње конвенције и генералне скуштине у Лесковцу за шта се ваш град наметнуо захваљујући одличној претентацији коју је одржао у Луксембургу. Оно што смо до сада видели је позитивно и задовољавајуће и захваљујући томе размишљамо да следеће године део активности организујемо у Колумбији, како смо првобитно планирали, а део овде у Лесковцу. Драго ми је да видим представнике других карневала, захваљујем граду Лесковцу и градоначелнику Лесковца на позиву и гостопримству. Желим вам много среће и успеха.”

 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија