wrapper

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић приредио је пријем за председника Рукометног савеза Србије Божидара Ђурковића.

Ђурковић је са сарадницима посетио Лесковац како би се упознао са стањем у коме се налази рукомет у овом делу Србије.

„Наша тежња и циљ је да Лесковац уцртамо на спортску мапу Србије и читавог региона. Захваљујући успесима наших спортиста који на спортским борилиштима остварују значајне резултате, град је на добром путу. Ценећи њихов труд и рад и уважавајући свеобухватни значај спорта Лесковац им пружа подршку улажући у инфраструктуру, спортске установе и клубове,“ – рекао је градоначелник др Горан Цветановић.

„Данас имамо част да у Лесковцу борави Божидар Ђурковић са циљем унапређења сарадње између Града и Рукометног савеза као и развоја рукометног спорта у Лесковцу. Некада смо били чувени у овом спорту. Перјаница лесковачког али и српског рукомета, Дубочица је била стандарни члан Прве лиге, а многи њени играчи били су познати широм Југославије.

Данас рукометни клуб „Дубочица“ који смо ове године подржали са 9,5 милиона динара хита ка суперлиги, и надамо се да ће тај свој циљ остварити,“ – додао је градоначелник Цветановић.

Председник Рукометног савеза Србије Божидар Ђурковић захвалио се градоначелнику на топлој добродошлици и истакао да је остало још једно коло до краја шампионата, да Дубочица води на табели Супер Б лиге и да се нада да ће се и они наћи у друштву Црвене звезде и Партизана и свих других клубова који играју Супер лигу.

„Предмет данашње посете је био проширење сарадње између Града Лесковца и Рукометног савеза Србије у организацији једне међународне утакмице наше мушке репрезентације у скоријем периоду, боравак кадетске репрезентације овде у Лесковцу која се спрема за Светско првенство и наравно ситуација око рукометног клуба „Дубочица“. Изузетно сам задовољан нашом посетом, овде се увек осећам као радо примљен. Лесковац је град рукомета и има шансу да се после 19 година врати у друштво оних најбољих клубова. Радује ме што градоначелник Цветановић подржава лесковачки спорт, поготово рукомет.“

Да подсетимо, Општински рукометни савез Лесковац је 2016. године поводом јубилеја – 60 година постојања и рада уручио плакету за унапређење квалитета рукомета коју је у име Града примио градоначелник Лесковца, др Горан Цветановић.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија