wrapper

Oд 88 градова и општина пријављених на јавни позив за замену дотрајале столарије, средства ће добити 67 градова и општина, међу којима је и град Лесковац коме је припала сума од 6,5 милиона динара. Из буџета града Лесковца за ове намене је издвојено 7 милиона динара.

У име града Лесковца уговор је данас са Министарством рударства и енергетике потписао Андрија Атанасковић, члан Градског већа, у Краљеву.

Зорана Михајловић, министарка рударства и енергетике, је том приликом истакла да ће се реализацијом пројекта за повећање енергетске ефикасности омогућити свим заинтересованим грађанима да замене столарију и котлове за грејање, да поправе изолацију, да би се на тај начин смањила потрошња електричне и топлотне енергије.

Током јула и августа биће расписани јавни позиви за извођача радова, али и за пријаву грађана за учешће у овом пројекту.

Да подсетимо, програм субвенционисања мера енергетске ефикасности подразумева да Министарство рударства и енергетике и локалне самоуправе обезбеде 50 одсто субвенције за сваку појединачну инвестицију, а грађани остатак.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија