wrapper

Данас је у Клубу посланика у Београду уприличено потписивање и уручивање уговора у оквиру пројекта Министарства просвете и технолошког развоја „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“ који се реализује уз помоћ зајма Међународне банке за обнову и развој.

Уговоре је уручио секретар Министарства просвете, науке и технолошког развоја проф. др Виктор Недовић, а присутнима се обратио министар Младен Шарчевић. У име Града Лесковца уговор је преузела заменица градоначелника др Јасмина Ранђеловић.

Вредност пројекта града Лесковца под називом "Разиграоница" је 4,5 милиона динара, реализација ће трајати 32 месеца почев од 1. октобра текуће године, а основни циљ је унапређење доступности, квалитета и праведности васпитања и образовања за свако дете од рођења до 6,5 година, нарочито за децу из социјално и економски угрожених друштвених група. Пројекат "Разиграоница" ће се реализовати у селима Турековац (1 група) и Брестовац (2 групе), где ће деца узраста од 3-5,5 година сваког дана потпуно бесплатно боравити у вртићу у трајању од 4 часова. Имплементација овог пројекта је од суштинске важности из разлога што ће сва деце предшколског остварити своје право на образовање и укључивање у токове друштва, што је значајно и за чланове њихових породица, али и за место у ком живе јер ће се спречити исељавање, као и сегрегација.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија