wrapper

Данас је у Свечаној сали Града Лесковца потписан уговор о финансирању удружења које се бави заштитом пољопривредних ресураса.

Надлежни у Локалној самоуправи су месецима тражили начин на који би финансијски помогли чланове овог удружења које се налази под ингеренцијом Републичког хидро мереоролошког завода. Овим уговором се сума од 4,500,000.00 динара из буџета града пребацује на рачун удружења, а новац се затим подједнако расподељује стрелцима појединачно.

Пре самог чина потписивања уговора присутнима су се обратили градоначелник Лесковца др Горан Цветановић, шеф Одељења за привреду и пољопривреду Бобан Соколовић и председник удружења противградних стрелаца Жикица Маринковић.

Градоначелник је говорио о значају пољопривреде за лесковачки крај и државу, али и подршци коју Лесковац као локална самоуправа континуирано пружа пољопривредним произвођачима. Он је истакао да противградни стрелци имају значајну улогу када зато што бране усеве од временских непогода.“Пронашли смо начин да стимулишемо рад наше „небеске артиљерије“, те ће данас на ваш рачун бити уплаћена сума од 4.500.000.

Ове године смо издвојили суму од 4,6 милиона динара за набавку 120 противградних ракета, највише на територији Србије. Поред тога уложено је 192.000 динара за ХТЗ опрему која се састоји из чизама, радних одела, шлемова и УВ лампи за ноћно испаљивање ракета за свих 62 стрелаца. У току је и тендер за реновирање 6, од постојећих 31 противградних станица, као и изградњу 2 громобранске инсталације.“

Шеф Одељења за привреду и пољопривреду Бобан Соколовић је истакао се поред финансирања ракета и суфинансирања рада удружења константно ради на унапређењу услова за рад противградних стрелаца управо са циљем заштите пољопривредних произвођача. Он се захвалио стрелцима на преданом раду и труду.

На крају се присутнима обратио и председник удружења: „Ја сам Жикица Маринковић, овај посао радим 41 годину. У Србији постоји преко 2500 противградних станица, наш град има 31 станицу и свака од њих функционише успешно. Удружење ради и функционише добро и то треба наградити, хтео бих да се захвалим градоначелнику и управи на помоћи и средствима која су нам уплатили иако им то није дужност.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија