wrapper

Министарство државне управе и локалне самоуправе, у сарадњи са Kанцеларијом за ИТ, НАЛЕД-ом и Европском банком за обнову и развој, омогућава грађанима регистрацију на Порталу е-Управа, како би постали е-Грађани.

Портал еУправа euprava.gov.rs представља јединствено електронско место преко којег се може приступити најважнијим информацијама и електронским услугама за грађане и привреду.

еГрађани су сви корисници електронских услуга на Порталу, који штеде ресурсе и на једноставан и брз начин - дигиталним путем - долазе до свих потребних информација и услуга.

Одељење за пружање услуга грађанима, за ову намену, определило је посебан шалтер пројектом "Покрени своју еУслугу", како би свим грађанима омогућили приступ рачунару и интернету, за бољи приказ и коришћење Портала еУправе.

„Kако би сте постали еГрађанин, потребна је регистрација на шалтеру у Градском услужном центру, где ће овлашћени службеник доделити параметре за двофакторску аутентикацију, што подразумева средњи ниво поузданости, којим се омогућава приступ 98% услуга еУправе,“ – истакла је Кристина Васиљковић, шеф Одељења за пружање услуга грађанима – градски услужни центар.

Грађанин који жели да креира свој налог на Порталу еУправа уз помоћ двофакторске аутентикације, доласком на шалтер "е-Грађанин" у Градском услужном центру, са собом мора да има важећи биометријски документ (пасош или личну карту), као и паметан телефон или таблет, где ће уз параметре које добије на шалтеру од овлашћеног службеника, подесити мобилну апликацију Consent ID.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија