wrapper

Спуштајући се ка Лесковцу градоначелник се са сарадницима зауставио у Великој Биљаници и посетио Далибора Станковића чија је пољопривредна производња усмерена ка воћарству.

„Охрабрује нас чињеница да све више младих у узгоју воћа види будућност и могућност да заради и створи породични бизнис. Упрраво због тога смо данас у посети воћару који се четврту годину заредом бави гајењем вишања. Како сам каже, почео је из хобија, а данас je озбиљан воћар са 750 стабала на 80 ари и тренутним годишњим приносом од око три тоне и углавном садађује са хладњачом из Лесковца Југпром. Наравно, како стабло буде расло и принос ће бити већи. У својон пуној вегетацији стабло да око 15-20 килограма по стаблу, што значи да господин Станковић може да очекује принос од 15 и више тона“ – рекао је данас Цветановић и исказао задовољство што Станковић користи субвенције града и државе и рекао да је труд да се пољопривредницима пружи подршка константан.

„Стога, сваке године издвајамо све више новца како бисмо олакшали пољопривредницима набавку механизације, обезбедили им боље путеве и боље приносе. Плодна земља је наше највеће благо, а управо овакви људи који улажу много труда, енергије и љубави у производњу, шанса су за бржи развој пољопривреде у лесковачком крају“ – закључио је градоначелник и додао да воћњаг изгледа као огледно газдинство.

Домаћин Далибор Станковић се захвалио градоначелнику Лесковца на свему што је урађено на пољу пољопривреде, на субвенцијама из буџета града и одличној сарадњу са надлежним службама градске управе. Он је додао да су пре 15 дана у овом крају сређени атарски путеви, тако да је много лакше доћи до засада.

„Драго ми је да сте моји гости данас, хвала вам на речима хвале, ја ћу се трудити да радим још боље, па се надам се и следеће године видимо на овом месту.“

Др сци. мед. Горан Цветановић је присутне подсетио да је на данашњи дан пре тачно четири године постављен на место градоначелника и да је одлучио да овај да проведе са пољопривредним произвођачима из лесковачког краја јер је по његовим речима ово и садашњост и будућност нашег града.

Tagged under

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија