wrapper

„Бавити се пољопривредом је исплативо уколико се томе посветите, уколико сте вредни и предани, а нарочито када је у процес производње укључена цела породица и када се 30-40% профита уложи у модернизацију и даљи развој“ – рекао је данас градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић у Навалину приликом посете пољопривредном газдинству породице Стојковић у овом месту.

Стојковићи се већ деценијама баве производњом скоро свих повртарских култура. Располажу са 30 хектара земљишта, од тога на два хектара имају засаде краставца и парадајза у пластеницима што им је главна делатнос. На око 7 хектара управо се сади паприка за ајвар и кромпир на отвореном, а преосталих 20 заузимају засади пшенице и кукуруза. Поред 50 пластеника од којих су неки потпуно аутоматизовани и са системом грејања, ово газдинство поседује и хладњачу као и најсавременију механизацију. Све наведено, према речима Цветановића, чини да производи ове породице из Навалина на тржишту важе за изузетно квалитетне и укусне.

„Сви чланови породице су укључени у посао. Поред њих свакодневно је ангажовано и десетак радника са којима без дана одмора раде 10 месеци годишње. На овом имању се годишње убере преко 500 тона поврћа које се пласира широм Србије у маркетима Делезе, Лидл, Аман итд. Док се добар део извози у све државе бивше Југославије, Румунију, Бугарску и Грчку“ – нагласио је градоначелник и честитао Стојковићима на великом напретку од његове последње посете.

У име вредних чланова ове породице градоначелнику се на посети захвалио Владица Стојковић.

„Драго ми је што је градоначелник похвалио наше газдинство јер се ми од самог почетка трудимо да унапредимо нашу технологију. Наравно то постижемо и уз велику помоћ државе и локалне самоуправе. Захваљујући субвенцијама и стручном усавршавању ми смо ту где јесмо. Наш циљ је да на истој површини постигнемо што већи принос и да уберемо што већу количину производа, зато сваке године улажемо у модернизацију производње. Трудимо се да наше производе доведемо до врха квалитета, укуса и хемијске исправности“ – казао је Стојковић који се пољопривредом бави од детињства.

Tagged under

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија