wrapper

Пре тачно годину дана, Градски хор Рузмарин је последњи пут наступао у Лесковцу у оквиру програма Лесковачког лета. Вечерас је Рузмарин за све житеље Лесковца приредио поклон концерт којем је присуствовао велики број љубитеља музике.

Пре концерта у име градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића, присутнима се обратила Кристина Васиљковић која је члановима хора честитала 38 година постојања и рада и додала:

„Град Лесковац издваја преко 9% буџета за област културе. Из тог разлога у нашем граду постоје разноврсни садржаји за различите укусе и узрасте. Лесковачки културни центар важи за институцију са највећим бројем манифестација након престонице међу којима је филмски фестивал ЛАЈФ који је недавно добио национални карактер. Поменућу и чињеницу да је наше позориште крајем године добило чак 9 награда на фестивалу Јоаким Вујић али и да је прошле недеље Народни музеј по четврти пут проглашен најбољим музејем у Србији.

Хор Рузмарин заузима значајно место на градској културној сцени и на веома леп начин промовише стару музику и чува је од заборава.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија