wrapper

У Свечаној сали Града Лесковца, градоначелник др Горан Цветановић, поделио је уговоре за програм обављања стручне праксе за високошколце и високошколце са просечном оценом изнад девет.

Ове мере спроводе се у оквиру Локалног акционог плана за запошљавање, којим је у периоду од 2013. до 2018. године обухваћено 1049 лица и за те намене издвојено преко 144,2 милиона динара.

Пре поделе уговора, градоначелник Цветановић се обратио присутним свршеним студентима који ће обављати праксу и представницима послодаваца код којих ће се обављати пракса.

„У 2019. години издвојено је 20 милиона за Подршку самозапошљавању, организовање јавних радова, програм стручне праксе високошколаца и програм стручне праксе високошколаца са просеком преко 9. Данас ће 5,8 милиона динара бити издвојено за све ове људе који су данас са нама. Њих 22 крећу са обављањем праксе код 14 послодаваца“ рекао је градоначелник и честитао свима који су данас преузели уговоре за обављање праке.

„Грам праксе, тежи је од тоне теорије и имплементацијом вештина које сте стекли ви ћете себи осигурати прави пут за сигурну будућност. Теоретско знање је добар основ и темељ, али без надоградње и праксе све то иде у неком другом правцу“ – нагласио је Цветановић и пожелео свима успеха у даљем раду.

У име лица која су данас добила уговоре обратили су се Ивана Анђелковић и Јован Јовановић дипломирани правници. Они су се захвалили на пруженој могућности да обаве стручну праксу и истакли да ће им то веома значити у будућем обављању посла.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија