wrapper

Данас је озваничен почетак радова на реконструкцији дела пута у правцу Вучја, што је пројекат на који се чекало неколико деценија. Ова фреквентна саобраћајница се на локацији код Хемијске школе „Божидар Ђорђевић Кукар“ увелико припрема за реконструкцију деонице до села Стројковце у дужини од 9 километара. Будући да се ради о комплексним радовима и великој километражи, радови који су данас отпочели представљају прву фазу овог комплексног пројекта и за њих ће бити издвојено 282 милиона динара.

Овај значајан пројекат је био повод за одржавање прес конференције на којој је градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић побројао неке од саобраћајница које су добиле ново рухо - пут од Лесковца ка Власотинцу са 283,3 милиона динара, пут до Богојевца вредан 56 милиона динара, али и мање инвестиције попут раскрснице код зграде Три шешира са 3 милиона динара, улице у Војиници 6,2 милиона динара, улице Бранка Радичевића вредна 1,9 милиона динара.

„Поменуо сам делић од укупно 45.123 метра градских, сеоских и државних путева колико је изграђено и реконструисано на територији града.

На овом пољу је карактеристично да се интензивно уређују сви улази или излази из града, односно реконструкција булевара Николе Пашића, у дужини од скоро једног километра вредна 320 милиона динара, пута између Лесковца и Лебана, 4,6 км и вредности 176,6 милиона динара који смо јуче обишли, а данас званично крећу радови на још једној изузетно важној саобраћајници за наш град, пута који води од Лесковца ка Вучју. Вредност радова је 282 милиона динара, завршетак јул идуће 2022. године. Инвеститор је Јавно предузеће Путеви Србије, а извођач Трејс Србија.

Када сви радови буду готови, добићемо још једну савремену саобраћајницу са квалитетним коловозом и безбедним тротоарима. Ова инвестиција је веома важна за наш град и све становнике који користе ову фреквентну саобраћајницу. Сигуран сам да ће након завршетка радова многи бити задовољни што ће се након више деценија занемаривања и пропадања саобраћајнице и кретања по коцки кретати по новом асфалту што ће поред лакшег одвијања, допринети и повећању безбедности саобраћаја.

Захвалност грађанима који су преко пет деценија чекали да се било која релација пута реконструише, било према Лебану, Власотинцу, Богојевцу, Грделици. Причало се доста о томе, планирало, али се до сада није реализовало. Сваки од тих подухвата је до скоро био недостижан, показали смо да кад високо поставимо циљеве, великим трудом и залагањем, успели смо да уклонимо све баријере, и да у исто време радимо ове дуге и комплексне деонице. Само један од поменутих путних праваца је у ранијим временским периодима само теоретски могао бити разматран за реконструкцију, а ми смо успели да реконструкције истих започнемо готово истовремено. Успели смо да се у кратком временском периоду изборимо да крену радови овог пута у дужини од 9 километара и планирано је да све заврши до средине идуће године, све остало нас тек очекује, и као што смо успели да обезбедимо средства за путеве о којима сам малочас говорио, сигуран сам да ћемо успети да изградимо и бициклистичке стазе али и другу деоницу до самог Вучја.“

Директор ЈП „Урбанизам и изградња“ Новица Николић је истакао:

„Државни пут другог А реда 227 од Лесковца до Стројковца је суженог габарита и са дотрајалом коловозном конструкцијом а на већем делу овог пута је камена коцка. Због повећања безбедности саобраћаја почели су радови који ће се изводити, најпре, од Хемијске школе до СРЦ Дубочица, ту се ради демонтажа односно скидање и замена ивичњака, демонтажа тротоара и изградиће се нови тротоари, а на коловозу ће се урадити рехабилитација, скидање завршног слоја и уградња новог слоја асфалта. Од СРЦ Дубочица па до Стројковца ће се урадити најпре скидање коцке и проширење коловоза са пет на шест метара са изградњом свих тампона, новом коловозном конструкцијом и на крају десиће се асфалтирање у два слоја, све са циљем повећања безбедности саобраћаја на овом врло битном путу за град Лесковац и за све који живе у околини Вучја.“

У име становника месне заједнице Ветерница који насељавају овај део града обратио се Драган Стојиљковић који је истакао да ће реконструкција тротоара као почетни корак овог пројекта директно побољшати квалитет живота, посебно због тога што се у близини налази СРЦ Дубочица и фабрика лекова Здравље. „Ово је доказ да се размишља о свим деловима града, а овај инфраструктурни пројекат ће омогућити још безбедније и квалитетније саобраћајно уређење.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија