wrapper

Паковање пакета за пензионере са примањима нижим од 30 хиљада динара и социјално угрожене категорије завршено је данас, за непуних недељу дана.

Запослени у Градској управи, јавним и јавно комуналним предузећима, установама културе и волонтери су од претходног четвртка спаковали 29.360 пакета са основним животним намирницама и средствима за хигијену. Честитку због преданог и одговорног рада упутио им је градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић приликом посете хали у којој су се паковали пакети и рекао:

„Захваљујем свима који су радили на паковању што су разумели и помогли намеру града Лесковца да и ове године посвети пажњу социјално угроженим лицима и пензионерима. Пензионери у нашем граду и читавој Србији су радили и залагали се за развој земље. Заслужили су да буду један од приоритета приликом руковођења градом и да им се млађе генерације одуже за наслеђе које су нам оставили. Одговорна социјална политика подразумева и бригу о становницима у стању социјалне потребе зато их нисмо, нити ћемо их икада изоставити приликом пружања разних видова помоћи.“

За ову помоћ град је издвојио 17,4 милиона динара, а од 29.360 пакета социјално угроженима ће бити подељено 2.100, стотину мање него прошле године зато што се смањио број регистрованих корисника социјалне помоћи у Центру за социјални рад.

„Подела ових пакета је скромни вид помоћи, начин да сви они знају да бринемо и мислимо о њима у тешким временима која су нас погодила. Када разговарамо са нашим суграђанима приликом уручења пакета истичу да је од намирница и средстава за хигијену која им значе, много вреднији сам поступак и чињеница да смо их уважили. Подела је започета током викенда и до сада је у местима погођеним поплавама и планинским местима која су претрпела проблеме са струјом, у грделичком, вучјанском, манојловачком, турековачком крају и месним заједницама Бобиште, Дубочица, Раде Жунић, Прва јужноморавска бригада, Вељко Влаховић, Милентије Поповић, у Губеревцу, Горњем и Доњем Буниброду и околним местима, подељено око 9000 пакета“ – казао је данас градоначелник уз напомену да у наведеним крајевима подела није завршена до краја, што се, као и у остатку града очекује до краја недеље, уколико временски услови дозволе. Додао је и да ће данас подела почети у печењевачком и брестовачком крају, већини градских месних заједница, и преосталим планинским местима и нагласио да ће ова акција хуманости и солидарности бити настављена и наредних година.

На конференцији за медије још једном је речено да сви пензионери који нису добили свој пакет то пријаве на број телефона 016/200-801 како би представници месних заједница благовремено стигли до свих њих.

Tagged under

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија