wrapper

У насељу Стара сточна пијаца данас је отворена специјализована болница за смештај и негу старијих и одраслих лица „Суначана јесен 3“ са смештајним капацитетом од 30 лежајева.

„Данас смо се окупили како бисмо озваничили отварање специјализоване болнице за кориснике Сунчане јесени 1 и 2, али и остале пацијенте. Овај модеран објекат на три спрата заузима 600 метара квадратних, у њега је уложено 500.000 евра и опремљен је у складу са критеријумима ресорног министарства. У овој установи радиће 11 колега и колегиница, 2 лекара, специјалисти интерне медицине, 4 медицинске сестре и 5 немедицинских радника. Када овај број додамо броју запослених у Сунчаној јесени број 1 и 2, долазимо до преко 30 људи које породица Цветковић запошљава. Позитивно пословно окружење, стварање добрих услова за живот и рад у нашем граду, БФЦ сертификат са 96,33% испуњености критеријума и рад ове породице јесу доказ позитивног развоја. То су предузимљиви и успешни људи и наш домаћин нам је одличан савезник на путу бриге о пацијентима, а то је циљ који има локална самоуправа, наша Општа болница, геронто центар и све здравствене институције“ – рекао је градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић на отварању овог објекта пожелео много успеха у даљем раду и казао да најстарији суграђани увек могу рачунати на подршку града Лесковца зато што су најстарији суграђани градили наш град и нашу дивну земљу.

Власник специјалнизоване болнице „Суначана јесен 3“ Братољуб Цветковић, рекао је да се дуго бави послом бриге о старијима, 14 година и казао да је на опремању и уређењу Сунчане јесени 3 рађено 6 месеци и захвалио се свима који су данас дошли да подрже отварање.

„Ово је објекат намењен пре свега нашим корисницима домова за старе и сви они који имају потребе за интернистичник прегледима биће смештени овде до излечења“ – закључио је он.

Др Гордана Савић директорка Установе за старије и одрасле је данас казала да државне и приватне установе овог типа могу бити искључиво сарадници јер и поред свих капацитета којима се располаже и даље недостају места за смештај старијих и казала да је потражња за смештајем велика због квалитета услуга које се пружају.

Директор Опште болнице Лесковац др Небојша Димитријевић је објаснио да Сунчана јесен 3, попут дела болнице, располаже са савременим, антидекубиталним душецима, са разним положајима и покретима који се остварују аутоматски и нагласио да очекује да након реконструкције и у остатку болнице буду постављени ови кревети.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија