wrapper

Данас је у Лесковцу отворен још један приватни вртић „Плави чуперак“.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је присуствовао отварању и том приликом рекао:

„Потребу за улагањима у област образовања препознале су и породица Богдановић и Јовановић, које данас отварају вртић "Плави чуперак". Узели су у закуп адаптирани објекат на 650 метара квадратних и три нивоа, запослили 10 васпитача, једног психолога, једног педагога, једног логопеда, две спремачице. Вртић је намењен деци од годину ипо дана до поласка у школу, капацитет вртића је 91 дете, и биће распоређена у 4 групе, од тога једна јаслена.

Значајно је што се привредни субјекти укључују у ову област јер ће доћи до растерећења Предшколске установе Вукица Митровић, што је значајно и за нас и за све родитеље којима је боравак у вртићу неопходан, јер све више родитеља заједно ради на територији нашег града. Допринос на овом пољу је дала и компанија Аутостоп отварањем вртића за децу својих радника, као и вртић ВИЛ и АГНЕС који су отворени на територији нашег града,“ – и апеловао приватним предузетницима да се осмеле и крену у отварање нових вртића, а град ће увек бити ту да их, путем субвенција, помогне и подржи.

Градоначелник Цветановић честитао је свима који данас славе Сабор Светог арханђела Михаила – Аранђеловдан - крсну славу са жељом да је проведу у здрављу, срећи и благостању.

Иван Јовановић и Андријана Јовић Богдановић захвалили су се градоначелнику Цветановићу на подршци и помоћи и истакли да је су од сутра врата вртића отворена за све заинтересоване, као и да су објекат изнајмили на десет година и да планирају у будућности даље проширење.

"Нашој деци нудимо могућност доброг дружења и њиховом узрасту прилагођеног учења. Сва своја стечена знања ћемо са радошћу и великим задовољством ставити у служби деце и њихове безбрижне, испуњене, срећне и насмејане свакодневице у нашем вртићу Плави чуперак. Желимо да изразимо захвалност и поштовање градоначелнику Лесковца др Горану Цветановућу, без чије помоћи и субвенција града овај вртић не би био оно што сада јесте. Ту смо да сви заједно градимо будућност деце, јер само заједничким радом можемо да то постигнемо," - истакла је Наталија Милићевић, секретар ПУ "Плави чуперак".

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија