wrapper

На базенима СРЦ „Дубочица“ данас је почело такмичње у пливању под називом „Лесковачки победник“.

Овај куп који је иначе међународног карактера, одржава се јубиларни, десети пут, међутим, ове године ће, због епидемиолошке ситуације, у такмичењу узети учешће само пливачи са територије Србије, око 350 њих.

Такмичење у пливању је, у име градоначелника, отворила Јелена Коцић, рекавши:

„Турнир „Лесковачки победник“ је прилика да млади пливачи покажу своје умеће и да наш град покаже какав је домаћин и начин како води рачуна о спортистима. Град Лесковац је 2012. године за спорт издвајао 18 милиона динара, а сада та сума износи 65 милиона динара за спортске клубове и организације и додатних 95 милиона за функционисање СРЦ “Дубочица”. За два пливачка клуба издвајамо 3,6 милиона динара и скоро да нема такмичења са којег се њихови такмичари не врате са прегршт медаља. “

Присутнима се обратио и Цветановић Иван, потпредседник, оснивач и тренер пливачког клуба Лесковац, и захвалио се такмичарима који су се окупили у великом броју, али и Граду на подршци без чије помоћи не би дошло до реализације такмичења „Лесковачки победник“. Цветановић је додао и да је данас све у симболици броја 10 – 10 година постојања такмичења, 10.10. је датум одржавања и у 10 часова почиње такмичење, и пожелео свима много среће у такмичењу.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија