wrapper

У Лесковачком културном центру 6. ФАПОР отворио је наш познати глумац Властимир Власта Велисављевић.

„Молим вас, изговорите тај говор онако како сам вам ја показао, да вам готово клизи са језика. Али ако будете жвакали, као што чине многи ваши глумци, онда ће ми то бити исто тако пријатно као да сам општинском добошару дао да говори моје стихове. Па немојте сувише ни тестерисати ваздух рукама, овако; него будите у свему умерени. Јер, и у самој бујици, бури, или, да тако кажем, вихору страсти, морате имати и показати меру, која ће то ублажити…“

ФАПОР већ 6 година негује аматерску позоришну режију, по томе је јединствен у Србији и тиме промовише уметнике, културу и наш град, ми препознајемо његов значај и управо зато је Лесковац сваке године покровитељ овог фестивала.

"Зато је ФАПОР и важан, јер њиме признајемо значај аматерског позоришта које треба да крчи свој пут, јер поред професионалаца којима је српска позоришна сцена изузетно богата и аматери могу много пружити публици. Најбољима желим да ове године освоје награде, иако поента овог фестивала није такмичење, већ уживање у представама. Желим вам да наредних 5 дана уживате у богатом програму ФАПОР-а и у Лесковцу," - казала је испред локлане самоуправе Александра Стојановић, ПР Града Лесковца.

У оквиру отварања овог фестивала, отворена је и изложба “70 година Крушевачког позоришта 1946 – 2016". Хол културног центра красиле су фотографије глумаца које је изнедрило то позориште и славних српских глумаца који су играли у њему. Изложбу је отворио директор крушевачког позоршта Бранислав Недић.

Након отварања присутни су били у прилици да погледају представу "Упознај мог тату" којом је почео овај фестивал.

 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија