wrapper

У свечаној сали града Лесковца данас су по дванести пут отворени Лесковачки дани музике који представљају право уживање свим љубитељима уметничке музике.

ЛЕДАМУС се, као озбиљан и престижан музички фестивал, позиционирао високо у области класичне музике. О његовом значају најбоље говоре наступи бројних светски познатих имена, попут чувеног виртуоза на виолини Немање Радуловића који је маестрално затворио прошлогодишњи фестивал на Светски дан музике, затим виолинисте Стефана Миленковића, онда и виолинисте Јована Богосављевића и пијанисте Владимира Милошевића, чијим ће наступом и почети овогодишњи ЛЕДАМУС.

„Желим да овом приликом одам признање целокупном раду и залагању Музичке школе „Станислав Бинички“, која стоји иза организације овог фестивала.

Поносни смо на све успехе које Музичка школа годинама уназад остварује на домаћим и међународним такмичењима, и на то што су покретањем овог фестивала допринели децентрализацији културе. Задовољство и велико интересовање публике су нам мотив више да наставимо да улажемо у културу и надаље подржавамо овакве догађаје, како би наши суграђани имали могућност да у свом граду уживају у врхунским културним садржајима,“ – поручила је на отварању Александра Ђорђевић, члан Градског већа, у име локалне самоуправе и градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића.

Биљана Миљковић, директор Музичке школе „Станислав Бинички“ је истакла да је прошлогодишњи концерт Немање Радуловића на Светски дан музике, заокружио један успешан период концерата у оквиру ЛЕДАМУС-а, и да ће се од ове године овај музички фестивал  одржавати у јесен. Она је додала да није било речи о неодржавању фестивала упркос епидемиолошкој ситуацији, али да су све превентивне мере испоштоване. Пожелевши присутнима да у наредним данима уживају у богатом програму, она је најавила разговор са истакнутим уметницима који су вечерас одржали концерт.

"Наш фестивал почиње Бетовеновом музиком, у години у којој се обележава 250 година од рођења овог музичког генија. Очекујем да ћемо успети да реализујемо овај фестивал до краја и да ћемо бити скупа 04. новембра на крају ЛЕДАМУС-а."

Tagged under

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија