wrapper

Јавно предузеће „Путеви Србије“ је данас започело радове на рехабилитацији коловоза раскрснице код зграде „Три шешира“. Површина рехабилитованог дела ће након завршетка радова износити 2500 квадратних метара и за те намене издвојена је сума од три милиона динара.

„Ово је један од највиталнијих и најфреквентнијих путева у нашем граду јер води ка Лебану, Медвеђи, односно административној граници са Косовом и Метохијом, одавде креће и пут ка Бојнику, као и улица ка највећем насељу у граду, Дубочици, али и према болници, Дому здравља и центру града. Надамо се да ће, уколико временски услови то дозволе, радови бити завршени до краја недеље. Тада ћемо обићи ову завршену раскрсницу и одржати конференцију на путу између Лесковца и Лебана где такође Путеви Србије изводе радове пуним капацитетом у дужини од 4600 метара и та инвестиција је вредна 165 милиона динара“ – рекао је данас градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић који је са својим сарадницима обишао радове и додао да је труд локалне самоуправе и републичких институција усмерен ка одржавању улаза у град како би безбедност грађана била на високом нивоу.

„У сарадњи са наведеним предузећем смо у последње две године у путеве инвестирали преко 710 милиона динара, укључујући и радове на Булевару Николе Пашића вредне 268,7 милиона и скоро километар пута, а град је од почетка године уложио скоро 50 милиона динара у реконструкцију 10 путева који се налазе на територији Лесковца“ – закључио је градоначелник Цветановић.

Новица Николић, директор ЈП Урбанизам и изградња је рекао да се на поменутој локацији тренутно изводи скидање завршног слоја асфалта који је био у веома лошем стању и казао:

„Након гребања и чишћења започећемо асфалтирање раскрснице државних путева и градске саобраћајнице. Радови се изводе без обуставе саобраћаја, зато молимо све учеснике за стрпљење и разумевање до завршетка.“

На данашњој конференцији је речено да су започети радови на саобраћајници у Војиници вредни око шест милиона динара у дужини од око 800 метара.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија