wrapper

Градоначелник Лесковца, др Горан Цветановић, данас је у пратњи својих сарадника посетио Лесковачки културни центар, установу у чијој се организацији вечерас одржава 12. Лесковачки интернационални фестивал филмске режије.

Повод обиласка био је завршетак радова у овој установи вредних 6 милиона динара, које је ЛКЦ-у одобрило Министарство културе и информисања у скопу конкурса „Градови у фокусу“. Радови су обухватили уређење хола, портала и биће постављено пет ЛЕД екрани који ће заменити старомодне, оронуле излоге.

Нови улаз и портале Лесковачког културног центра градоначелнику је представила Сања Цонић, директорка ове инстутуције.

Овом приликом градоначелник Цветановић казао је следеће:

„Налазимо се у храму културе нашег малог, а опет тако великог града уочи Лесковачког интернационалног фестивала филмске режије. Лесковачки културни центар представља место окупљања уметника, књижевника, филмофила и љубитеља културе чије руководство пажљиво бира садржаје и организује догађаје који пружају широк спектар могућности свим нашим грађанима. О значају и квалитету рада ове установе сведочи и прошлогодишње признање за установу културе са највећим бројем квалитетних активности на нивоу Србије одмах након Београда“ – рекао је градоначелник Цветановић и истакао велику подршку Министарства културе овој установи, подсетивши да је сам министар културе Владан Вукосављевић предложио реализацију великих пројеката који се тичу ове установе.

„Имао сам ту част да отворим први LIFFE, и могу рећи да је господин Бајић постао прави мајстор организације и да је LIFFE толико израстао да је данас чувен на просторру читаве екс Југославије“ – истакао је Цветановић и додао да ће пренос отварања моћи да се гледа на ЛЕД екранима у центу Лесковца, ознад библиотеке и код Поште.

Дарко Бајић, редитељ и уметнички директор LIFFE-a, се захвалио градоначелнику Лесковца, др Горану Цветановићу, на томе што је препознао значај овог фестивала и поручио да у Лесковцу увек осећа велико гостопримство и добродошлицу.

„Сви грађани Лесковца, на челу са градоначелником Цветановићем и сви запослени у Лесковачком културном центру направили су добар брендинг који све више глумаца и редитеља привлачи на овај фестивал.“

Бајић је додао да на овогодишњем LIFFE-у има новитета и да поред нових домаћих филмова публика може погледати и премијере нових епизода нових сезона популарних српских серија и да то Лесковцу даје шансу да се промовише на културној сцени.

„Овај фестивал постаје један од најважнијих у региону, омогужава Лесковчанима да уживају у популарним именима српског филма. Њиме култура постаје део нашег живота, а филмска уметност нас обогаћује и ствара од нас јаче људе“ – истакао је Бајић.

Сања Цонић, директор Лесковачког културног центра осврнула се на чињеницу да реализовање фестивала не би било могуже без велике финансијеске подршке Града Лесковца и захвалила се градоначелнику цветановижу на великој подршци коју годинама пружа овој институцији.

„Захваљујући подршци, овогодишњи садржај LIFFE-a је у великој мери бесплатан, док су цене карата за филмске пројекције у износу од 200 динара симболичне. Филмови представљају посебну уметничку драж. Зато треба да се вратимо у биоскопе у овај храм културе“ – казала је Цонижева и истакла и велику подршку Дарка Бајића захваљујући коме велика имена из света филма вечерас долазе у Лесковац.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија