wrapper

Данас је одржана света литургија поводом славе храма Светог Симеона у Дубочици у којем је богослужење почело 1. децембра прошле године.

Након што су завршени подополагачки радови са подним мозаиком од 5 врста мермера, чиме је покривено 258 метара квадратних, а за те намене из градске касе је издвојено 10,7 милиона динара, за становнике овог дела града отворена су врата велелепног храма.

Поред великог броја становника Дубочице лутургији коју је служио епископ нишки Арсеније, богослужењу је присуствовала заменица градиначелника Лесковца др Лидија Димитријевић.
Подсетимо, изградња храма Светог Симеона мироточивог у Дубочици, започета је 2005. године, када је градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић био на месту председника Скупштине града. Након прекида због недостатка средстава,  наставило се са изградњом на иницијативу градоначелника Цветановића 2014. године када је уследило уређење крова и фасаде. Од тада се радови на изградњи храма Светог Симеона Мироточивог у Дубочици изводе у континуитету. Средствима у износу од 34,2 милиона динара изведено је комплетно препокривање крова и купола бакарним лимом, комплетна израда фасаде од млевеног камена, постављање и развођење електро мреже у храму, постављање унутрашњег лед осветљења у храму, малтерисање и глетовање зидова са припремом за фрескописање, израда машинских инсталација за подно грејање и бетонирање пода и израда подног мозаика на олтарском делу, броду и наосу цркве. 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија