wrapper

Полагањем венаца на споменик Ослободиоцу у Централном градском парку данас је обележена је 104. годишњица од пробоја Солунског фронта.

Венце су положиле делегације: Министарства одбране и Војске Србије, града Лесковца, Јабланичког управног округа, Народног музеја Лесковац, СУБНОР-а и Савеза потомака ратника 1912-1920.

Делегацију града Лесковца чинили су заменик председника Скупштине Оливер Антанасијевић, који се обратио скупу, и Владимир Бранковић, заменик секретара Скупштине града Лесковца:

„Када је фронт пробијен ништа више није могло да стане на пут српској војсци која врло брзо избија до Скопља, 4.октобра ослобађа Врање, 7.октобра Лесковац, 12.октобра Ниш, одакле креће даље према Београду и још даље све до коначног слома сила осовине.

Народ Лесковца је увек знао да цени жртве које су пале за његову слободу и био је свестан величине победе српске војске 1918. године. Зато је 1927. године и подигнут овај споменик у част српског војника, јунака многих битака, као симбол српске храбрости, одлучности и традиције.

Хвала му, а хвала и вама који сте се данас окупили, да се заједно подсетимо славне прошлости.

Свим палим за слободу Србије, нека је вечна слава и хвала!"

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија