wrapper

У просторијама Средње медицинске школе у Лесковцу данас је обележен дан ове образовне установе и 64 године постојања.

Добродошлицу званицама је пожелела директорка школе Марија Савић која се осврнула на историјат школе, говорила о успесима ученика и професора и захвалила градоначелнику Лесковца др сци. мед. Горану Цветановићу и локалној самоуправи на подршци и рекла:

„Медицинска школа расте и развија се. Успеси ученика се нижу, а посебно смо поносни на претходну берићетну школску 2021/2022 годину у којој је освојено чак девет републичких награда. Ниједан успех не би био могућ без добрих услова за рад, без великих улагања локалне самоуправе града Лесковца и подршке градоначелника Цветановића захваљујући којем смо смо добили нови спортски терен. “

У име градоначелника Цветановића скупу се обратила др Александра Миљковић, помоћник градоначелника и професор у Медицинској школи, честитала дан школе и казала:

„Крајем прошле године у овој школи је реконструисан спортски терен на површини од око 1000м2, за шта је издвојено око 3,5 милиона динара заједничких средстава Министарства омладине и спорта и Града Лесковца. И не само ова школа, још 12 школа је у протеклим годинама добило своје спортске терене, а 19 реконструисало тоалете и подигло санитарно-хигијенске услове боравка у школи на виши ниво. За то је град Лесковац издвојио око 52 милиона динара, а чак 255 милиона динара издвојено је за реконструкцију фасада и подизање енергетске ефикасности.“

Она је нагласила да се према нацрту буџета за наредну 2023. годину предвиђа већа издвајања за област образовања.

У склопу обележавања Дана школе уручене су захвалнице за допринос раду и похвалнице професорима чији су ученици остватрили поменуте резултате.

Градоначелнику Лесковца је додељена захвалница за изградњу спортског терена у Медицинској школи и за побољшање услова рада у установи.

Ученици школе су извели пригодну приредбу.

Tagged under

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија