wrapper

„Тридесет година живим у улици Бранка Радичевића и у име свих станара захваљујем се градоначелнику и локалној самоуправи што је наша улица сада овако лепа, што деца најзад могу да се у њој играју,“- рекла је данас Злата Савић, житељка улице у којој је поред асфалта, комплетно замењена водоводна мрежа.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је овим поводом казао да је водоводна мрежа у Лесковцу стара преко пет деценија и додао да је у протеклих неколико година у реконструкцију и изградњу исте до сада уложено преко 750 милиона динара чиме је изграђено и замењено преко 92.000 метaра мреже и додао: „Нама су приоритет биле веће саобраћајнице попут улице 28. март, Светоилијске и Млинске, али нисмо запоставили ни оне мање улице у којима водоводне цеви нису мењане пола века. Морам да похвалим становнике улице Бранка Радичевича због њихове упорности, али и стрпљења. Три пута су долазили на Отворена врата градоначелника са истим захтевом – да се замене водоводне цеви и асфалтира улица. Улица је дуга само 133 метара, није предуга, али када видите колико ова инвестиција значи мештанима, знате да је она изузетно значајна. Из буџета града је издвојено скоро 1,7 милиона динара за водоводну мрежу и додатних 1,9 милиона динара за асфалтирање.“

Градоначелник је додао да је ова улица приично уска и да реконструкција таквих саобраћајница поред решених имовинско-правних односа захтевају и одговорне и стручне извођаче радова који поседују адекватну опрему и машине. С тим у вези похвалио је одабрану групу извођача радова „АБ КОП“ и „Задруга Пионир“ из Власотинца која је максимално испоштовала рок за извођење од 30 дана и притом посао завршила квалитетно.

Директор Јавног предузећа „Урбанизам и изградња“ Новица Николић је рекао да завршне радове на асфалтирању улице изводи „АБ КОП“ из Власотинца:

„Најпре је у улици Бранка Радичевића извршена реконструкција водоводне мреже и превезивање корисника. Након тога је започето асфалтирање и уграђен је тампон од шљунка, затим од каменог агрегата, уградња ивичњака и данас завршавамо радове на асфалтирању. Рок за завршетак је био 30, а завршени су за 20 дана.“

Према речима Николића летње одржавање саобраћајница је у току и одвија се уобичајеном динамиком.

„Тренутно се затварање ударних рупа врши у Копашници, ради се санирање клизишта у Калуђерцу, и план је да се санирају и путеви у вучјанском крају који су оштећени услед обилних падавина“ – закључио је Николић.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија