wrapper

У Центру за стручно усавршавање у Лесковцу данас је отворена 10. Европска ноћ истраживача која се ове године одржава под слоганом „Десета ноћ, кроз знање даје моћ“.

Ова установа је у понедељак започела обележавање Недеље истраживача бројним активностима и радионицама.

Данас, на званичном отварању Европске ноћи истраживача говориле су директорка Центра за стручно усавршавање у образовању Емина Јовановић и члан кабинета градоначелника Лескова Милица Ристић.

„ Као што и сам слоган ове ноћи каже, овогодишња манифестација свим посетиоцима ће пружити нешто ново... Нова сазнања, нове вештине, информације, пријатељства и изазове. Организовање не би било могуће без подршке Центра за промоцију науке, Града Лесковца, бројних пријатеља и сарадника“ – рекла је Јовановићева.

Милица Ристић, која је у име градоначелника Лесковца др Горана Цветановића пожелела добродошлицу свим истраживачима и гостима цитирајући Николу Теслу и казала да својим знањем и радом подижемо снагу српства у свету.

„Европска ноћ истражиовача ове године се обележава у 29 градова, а Град Лесковац трећи пут узима учешће у овој научној ноћи. Пропулзивним карактером сарадника, ова манифестација добија на значају и постаје препознатљива, док се број младих укључен у овој ноћи све више повећава. На овај начин ми показујемо колико је важно улагати у науку коју град децидно валоризује. Отварањем Научном клуба омогућили смо доступним бројне програме за младе, за научнике, а самим тим и да се љубав према науци ствара постепено.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија