wrapper

„Данашњи дан посветићемо Историјском архиву Лесковац, свим његовим упошљеницима, њиховом вишегодишњем труду и залагању који је резултирао једном важном наградом за све нас – наградом „Златна архива.“ Честитам вам на заслуженој награди. Драго ми је да је ваш вредан и успешан рад на сакупљању, чувању и неговању историје нашег града препознат,“ – истакао је градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић приликом данашње посете Историјском архиву.

„Сигуран сам да је ово још једна награда која је обавезујућа за све нас, да наставимо да институције културе држимо на доминантном месту,“ – додао је градоначелник и поменуо бројне награде које су годинама уназад добијале институције културе и образовања града Лесковца.

Градоначелник је подсетио и на инвестиције вредне преко 14,2 милиона динара у ову важну институцију културе нагласивши да је адаптирана матична зграда архива, дат је на коришћење део старе зубне поликлинике и прилагођен је простор намени, опремљен је депо најсавременијим покретним регалима и полицама, а део средстава уложен је и у набавку опреме попут скенера, апарата за влагу и финансиран пројекат Микрофилмовања.

„Признање „Златна архива“ које додељује фондација Арнаутовић, која се налази при архиву Србије, није само признање за допринос у архивистичкој делатности које добија Архив већ је и признање граду Лесковцу. Да није било несебичне подршке локалне самоуправе на челу са градоначелником Цветановићем, комплетна култура нашег града не би била на нивоу на коме се сад налази. Круна удруженог рада града и архива јесте добијање овог престижнот признања за изузетан допринос на очувању Српске културне баштине, ово је признање за све који су уткали себе у развој наше установе,“ – рекла је директорка Историјског архива Лесковац Марија Лазаревић.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија